Bezig met laden...

Rosé wijn

Rosé wijn wordt gemaakt van witte en blauwe druiven. Omdat de schillen van de blauwe druiven mee vergisten ontstaat de kleuring in de wijn. Wanneer de gewenste kleur bereikt is perst men de schillen en verwijdert men deze. Doordat de schillen maar beperkt mee vergisten zit er maar weining tannine in de wijn en primeert het fruitige frisse aroma.
Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Regio  
Prijs  

33 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat voor wijn is rosé?

Rosé is ontstaat niet door rode en witte wijn te mengen. Het krijgt z'n typische kleur door blauwe druiven. De blauwe schil geeft namelijk zijn kleur aan het sap wanneer deze met de wijn mee wordt gegist.

De oorsprong van Rosé

Waar komt rosé vandaan? Er gaan meerdere verhalen de ronde. Het zou kunnen dat het uit Italië komt en dat het tijdens de Tweede Wereldoorlog bekend werd in andere landen. Een andere mogelijkheid is dat rosé uit Frankrijk komt. Geen vreemde theorie als je bedenkt dat rosé waarschijnlijk het meest wordt gewaardeerd in dit land.

Welke smaak heeft Rosé?

Rosé is een jonge wijn die licht en fruitig smaakt. Om het meest van de smaak van de wijn te genieten, serveer je deze op acht tot tien graden. Er zijn verschillende rosé wijnen met elk hun eigen smaakintensiteit:

- Vin Gris is licht qua kleur en smaak, omdat er minimaal contact is tussen de schil en het sap tijdens het maken van de wijn.
- Blushwijn komt meestal uit de Verenigde Staten en is licht bruisend.
- Nachtwijnen blijven zes tot twaalf uur met de schil in contact en zijn hierdoor donkerder van kleur en intenser van smaak dan Vin Gris wijnen.
- Dagwijnen zijn het intenst onder de Roséen op het gebied van aroma en kleur, omdat het sap 24 uur in contact blijft met de schil.

Rosé is een frisse, fruitige wijn – de perfecte keus wanneer je in de zomer een terrasje pakt of vrienden over hebt voor een gezellig avondje. Het past goed bij een salade, gekruid eten en gerechten met kip, vis of schaaldieren.

De verschillende soorten rosé

Er zijn verschillende soorten rosé. De meest gebruikte druivensoorten voor deze drank zijn:

- Grenache
- Syrah
- Mourvèdre
- Tempranillo

De grootste producenten van Rosé zijn Frankrijk, Italië en Spanje. Vooral de Provence in Frankrijk staat bekend om zijn goede Rosé. Andere belangrijke producenten zijn onder andere Portugal, Chili, België, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Oostenrijk.

Welke Rosé moet je absoluut eens proeven?

Bij ons vind je de heerlijkste rosé wijnen in verschillende prijsklassen, zoals:
- Crazy Tropez Rosé
- Bulgarini Chiaretto
- Pasqua 11 Minutes

Rosé wijn bestellen bij Drankenwereld

Bij Drankenwereld geniet je van een zeer divers aanbod rosé en en andere dranken. Of je nu voor het eerst een rosé wijn kopen wilt of een echte liefhebber bent en op zoek bent naar zeldzame items, je kunt bij ons terecht. Als je voor 15:00 bestelt, heb je je wijn dezelfde dag nog in huis.