Bezig met laden...

Rode Wijn

Rode wijn ontstaat door vergisting van blauwe druiven. Doordat de kleurstoffen in de schil aanwezig blijven tijdens de gisting wordt ook de kleur over gedragen. Rode wijn wordt meestal op kamertemperatuur gedronken en heeft een heerlijke filmend mondgevoel met een aangename afdronk. Geniet van onze selectie rode wijnen, bestel ze gemakkelijk en veilig online bij Drankenwereld. Wij trachten u een zo origineel mogelijke selectie wijn te presenteren, geniet ervan.
Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Regio  
Prijs  

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Rode wijn

Iedereen houdt wel van een goed glas rode wijn. Rode wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van blauwe druiven met schillen, steeltjes en pitjes en dankt zijn prachtige, volle kleur aan de kleurstoffen die in de schil zitten.

We vertellen je graag wat meer over de oorsprong van rode wijn. De wijngeschiedenis gaat vele duizenden jaren terug. Toen ontdekten mensen dat als je de vruchten van een wilde plant plukte, ze perste en ze liet staan, er een vergistingsproces op gang kwam. Hieruit ontstond rode wijn.

Georgië heeft zichzelf op de wereldkaart gezet als oudste wijnland ter wereld en van daaruit won rode wijn aan populariteit en kreeg het ook steeds meer bekendheid in andere landen waar je vandaag de dag nog steeds rode wijn kunt kopen.

Wat kenmerkt rode wijn?

Als je rode wijn gaat kopen, speelt de smaak een belangrijke rol. Je kunt rode wijn dan ook grofweg indelen in twee soorten. Allereerst zijn er wijnen met een subtielere smaak die het meeste weg hebben van rood fruit. Als je deze rode wijn koopt, zal je een zuurdere of juist zoetere smaak opmerken. Daarnaast zijn er de iets zwaardere rode wijnsoorten die qua smaak het meeste doen denken aan zwart fruit.

Een van de redenen waarom mensen rode wijn kopen, is omdat rode wijn vele voordelen voor je gezondheid heeft. Zo heeft rode wijn een functie in het voorkomen van een aantal ziektes, waaronder diabetes, Alzheimer en kanker. Ook remt het ontstekingen in je lichaam en gaat het tandbederf tegen. Dit draagt er ongetwijfeld aan bij dat veel mensen met plezier een extra flesje rode wijn kopen en bovendien zijn dit zeker zaken om in de gaten te houden als je je volgende fles rode wijn gaat bestellen!

Diverse soorten rode wijn om te kopen

Ga je rode wijn kopen? Dan heb je keuze genoeg! Je kan onder andere kiezen voor een Pinot Noir, een Merlot, een Shiraz of een Nebbiolo.

Bestel je een rode wijn op onze webshop? Dan ontdek je een rijk aanbod van rode wijnen uit landen als Frankrijk, Chili, Italië, België, Zuid-Afrika, Spanje en Oostenrijk.

Rode wijn bestellen bij Drankenwereld

Er zijn talloze redenen om rode wijn te bestellen bij Drankenwereld. Naast een uiterst divers aanbod met veel bijzondere en unieke items heb je je bestelling snel in huis, want bestel je vóór 15.00 uur, dan vertrekt je pakketje nog dezelfde dag. In ons uitgebreide assortiment heb je keuze uit de mooiste dranken.