Bezig met laden...

Wijn

Bestel gemakkelijk en veilig lekkere wijnen uit de hele wereld bij Drankenwereld. Wij streven ernaar een originele selctie aan te bieden zodat u kan genieten van prachtige wijn soorten. Wijn is een alcoholhoudende drank die ontstaat uit het sap van druiven dat vergist. Dit proces noemen we vinificatie. Serveer op de juiste temperatuur en een fijn gezelschap, geniet ervan.
Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Regio  
Leeftijd  
Prijs  

Producten 1-48 van 194

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Hoogwaardige wijn voor een scherpe prijs

Wijn is een van de meest gedronken alcoholische dranken. Een fles wijn openmaken, dat kan bijna altijd! Dit doe je tijdens een speciale gelegenheid, maar ook na het werk is het fijn om met behulp van een glaasje wijn te ontspannen. Drankenwereld heeft een ruim assortiment aan rode wijn, witte wijn, rose wijn, Italiaanse wijn, Barolo wijn, Marsala wijn en 19 Crimes wijn. En dus vind je bij ons altijd de juiste fles wijn!

Wat is wijn en waar komt het vandaan?

De eerste wijnstokken zijn ruim 7000 jaar vóór Christus ontdekt in het Nabije Oosten. Er is geen exact bewijs te vinden hoe wijn is ontstaan, maar wel is duidelijk dat wijn al eeuwenlang een belangrijke relatie heeft met gezelligheid, cultuur en religie. Wijn ontstaat door het sap van druiven te vergisten. Het is vooral een cultuurproduct en dit betekent dat de mens veel invloed uitoefent op het eindresultaat.

Hoe smaakt wijn en hoe drink je het?

Smaakverschillen tussen wijnen zijn enorm groot. Naast de druif bepalen ook het proces van vergisting en rijping de smaak van wijn. In je zoektocht naar wijn kopen, kies je dan ook uit talloze smaken: droog, zoet, fruitig, licht, fris en vol. Ga je een voor zoete witte wijn of toch een droge witte wijn? Smaakprofielen helpen je bij het selecteren van je favoriete fles wijn! Je drinkt wijn in een passend wijnglas. Bij rode wijn is het glas groter en breder dan bij rosé wijn of witte wijn.

Welke soorten wijn zijn er?

Een fles wijn kopen als cadeau of om jezelf een plezier te doen? Maak een keuze uit de verschillende soorten wijn die je aantreft in onze groothandel:

- Rode wijn is de meest gedronken wijnsoort en wordt gemaakt van blauwe druiven. Deze wijn schenk je op kamertemperatuur.
- Witte wijn wordt gemaakt van witte of blauwe druiven. Meestal drink je de wijn fris en je kiest uit zoete witte wijn of droge witte wijn.
- Rosé wijn is een wijnsoort die wordt geproduceerd van witte en blauwe druiven. Het kleurverschil ontstaat omdat de schillen van de blauwe druiven mee vergisten. Rosé wijn wordt gezien als de ultieme zomerwijn!
- Italiaanse wijn is uniek, want deze wijnsoort is meestal stoer, donker en rijk aan tannine. Een aanrader voor iedereen die dol is op volle en kruidige wijnen. Barolo wijn wordt ook wel de koning van de Italiaanse wijnen genoemd. Marsala wijn daarentegen is een versterkte wijn afkomstig uit Sicilië en wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken.
- 19 Crimes wijn wordt geproduceerd in Australië en je kiest uit zowel rode als witte wijnen. 19 Crimes wijn is geïnspireerd op de pioniersgeest van veroordeelde criminelen.

Kwalitatieve wijn kopen bij een wijnspecialist

Wijn kopen doe je het liefst bij een specialist. Drankenwereld is thuis in de wereld van alcoholische dranken en helpt je graag aan de juiste wijn. Ga bijvoorbeeld voor een fles zoete witte wijn of droge witte wijn of kies toch voor een Italiaanse wijn zoals de Barolo wijn of de Marsala wijn. Naast een uniek wijnassortiment profiteer je bij ons ook van specialistische drankenkennis. Bovendien geniet je bij ons vanaf twaalf flessen van gratis verzending. Bestel daarom vóór 15:00 uur de gewenste hoeveelheid wijn, dan sturen we het vandaag nog naar je toe!

Ontdek ook zeker ons aanbod sterke dranken: whisky, vodka, gin, rum, cognac, tequila, likeur, jenever, vermouth.