Bezig met laden...

Whisky

12 producten

Van laag naar hoog sorteren
 1. Talisker Surge Single Malt Whisky
  Talisker Surge Single Malt Whisky
  € 77,50
 2. Isle of Jura 10 Y Single Malt Whisky 1L
  Isle of Jura 10 Y Single Malt Whisky 1L
  € 145,00
 3. Talisker Port Ruighe Single Malt Whisky
  Talisker Port Ruighe Single Malt Whisky
  € 56,00
 4. Torabhaig Cnoc Na Moine Legacy 3 Single Malt Whisky
  Torabhaig Cnoc Na Moine Legacy 3 Single Malt Whisky
  € 65,00
 5. Talisker 10 Years Single Malt Whisky
  Talisker 10 Years Single Malt Whisky
  € 52,00
 6. Talisker Distillers Edition 2020 Whisky
  Talisker Distillers Edition 2020 Whisky
  € 59,95
 7. Talisker 18 Years Single Malt Whisky
  Talisker 18 Years Single Malt Whisky
  € 199,00
 8. Talisker Skye Single Malt Whisky
  Talisker Skye Single Malt Whisky
  € 51,00
 9. Talisker 10 Years Single Malt Whisky
  Talisker 10 Years Single Malt Whisky
  € 53,00
 10. Highland Park Single Cask Series highland park gallia belgica 70CL
  Highland Park Single Cask Series highland park gallia belgica 70CL
  € 158,00
 11. Talisker Storm Single Malt Whisky
  Talisker Storm Single Malt Whisky
  € 55,75
per pagina
Whisky of whiskey is een sterkedrank met minimum 40% alcohol en gedistilleerd uit een gegist graanbeslag. Om de naam whisky te mogen dragen, moet het distillaat minimum drie jaar rijping hebben gehad op houten vaten. De naam whisky is afkomstig van 'Uisge Beatha', dat is een term uit de Keltische taal. In het Schots-Keltisch is het uisge beatha en in het Iers-Keltisch Uisce beatha. Die term betekent zoveel als levenswater.

Whisky: van milde tot krachtige sterke drank

Ben je een fervent whiskydrinker? Dan heb je de keuze uit honderden (!) soorten whisky. Voor ieder budget is er een wel een geschikte whisky te vinden. Dit maakt het ook leuk om een fles whisky cadeau te geven.

Of je nu op zoek bent naar een Bourbon, een Blended Whisky of een Single Malt Whisky, Drankenwereld heeft een fantastisch aanbod. Wil je meer weten over deze sterk drank? Lees dan zeker verder voor je een aankoop doet in de webshop.

Wat is whisky?

Whisky is een sterke drank die gedistilleerd is uit gegist graanbeslag. Vervolgens is het gerijpt op houten vaten. Het is dus een sterke drank die voortkomt uit het distillatieproces van graanbeslag. Ben je niet heel bekend met whisky? Dan is het goed om te weten dat er verschil is in de schrijfwijze. In Amerika en Ierland schrijven ze whiskey, terwijl ze in Schotland, Canada en Japan kiezen voor whisky. Overigens kiest men in Schotland ook wel voor de naam Scotch.

Hoe smaakt whisky en hoe drink je het?

Tussen whisky's onderling bestaan grote smaakverschillen. Daarom is het belangrijk dat je een whisky vindt die aansluit op jouw smaak. Je hebt voornamelijk de keuze uit vier verschillende smaak categorieën: fruitig & kruidig, licht & bloemig, vol & rond en tot slot krachtig & rokerig. De meest eenvoudige manier om whisky te drinken is puur. Eventueel is het af te wisselen met een slokje water. Gaat je voorkeur uit naar whisky met een blokje ijs? Dit is uiteraard ook een optie.

Wat is het aanbod whisky?

Whisky is er in allerlei soorten. Vanwege de grote verscheidenheid aan whiskysoorten is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. Wij helpen je op weg met een aantal whisky's die je ook aantreft in onze webshop:
Single Malt Whisky : deze whisky is gemaakt van gemoute gerst van één Schotse distilleerderij. Hij behoort tot de top op het gebied van Schotse whisky.
Blended Whisky : dit is een mix of mengsel van twee of meer whisky's.
Bourbon : deze whisky is afkomstig uit Amerika, want hij mag alleen daar gebrouwen worden. Bourbon is bereid met maïs en rogge en moet rijpen op nieuwe vaten. Daarbij moet hij voor 51 procent uit maïs gebouwen zijn.

Hierom plaats je een bestelling bij Drankenwereld

Wil je een fles whisky kopen voor iemand anders of jezelf? Drankenwereld heeft veel exclusieve en zeldzame items in het assortiment. Een bestelling die je op werkdagen vóór 15:00 uur doet, gaat dezelfde dag nog met de post mee. Daarnaast kan je altijd rekenen op een uitstekende service en een persoonlijke touch. Niet voor niets hebben we een grote vaste klantenkring die dol is op whisky!