Welkom op onze nieuwe website

 

Bezig met laden...

Macallan

Ben je op zoek naar een goede whisky? Macallan whisky is een van de bekendste sterke dranken in de wereld. Heb je nog nooit whisky gedronken? Dan is Macallan een uitstekend merk om je persoonlijke ontdekkingstocht te beginnen. Een whisky van Macallan is hoe dan ook de moeite waard, dus bekijk ons uitgebreide assortiment en bestel een fles Macallan whisky bij Drankenwereld. Ga voor een Macallan single malt of kies een van de andere sterke dranken in de webwinkel.

36 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is Macallan whisky?

Macallan wordt ook wel de 'Rolls Royce' onder de whisky genoemd en staat bekend als een luxe sterke drank. Macallan werd tot 2004 voornamelijk gerijpt op eikenhouten sherryvaten, maar bij de Fine Oak-serie vindt het rijpingsproces plaats op bourbon eikenhouten vaten. Er is een divers aanbod Macallan whisky verkrijgbaar en daarom is er ook voor jou een geschikte fles sterke drank te koop bij Drankenwereld.

Wat is de oorsprong?

De beroemde Macallan whisky is afkomstig uit Schotland. De eerste single malt whisky werd in 1824 geproduceerd door Alexander Reid, gerstboer en leraar van beroep. Inmiddels heeft Macallan een gigantische reputatie opgebouwd als een van de meest toonaangevende single malt whisky's. Bekende whisky's zijn bijvoorbeeld Macallan 12, Macallan 15 en Macallan 18.

Hoe drink je Macallan whisky en welke smaak heeft het?

Macallan whisky is er in een breed scala aan smaken. Gedroogd fruit en nootmuskaat zijn kenmerkend voor Macallan whisky. Uiteraard heeft iedere whisky een unieke en karakteristieke smaak. Macallan whisky drink je puur of met een beetje ijs.

Wat is het aanbod Macallan whisky bij Drankenwereld?

Wil je iemand een fles Macallan whisky doen of ben je een fervent verzamelaar of liefhebber van een single malt whisky? Maak een keuze uit ons veelzijdige aanbod whisky's:

1. Macallan 12 is een twaalf jaar oude whisky en zacht van smaak. De sterke drank in een goudgele kleur heeft een aroma van romige butterscotch, toffee en appel.
2. Macallan 15 is vijftien jaar gerijpt op eikenhouten vaten en beschikt over bijzondere smaken zoals vanille, toffee en Citrus.
3.