Bezig met laden...

Bourbon

Hou je van sterke drank? Dan gaat er weinig boven een sterke whiskey. Met een Bourbon geniet je van een fantastische Amerikaanse whiskey. Deze drank heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Hoe zit dat nu eigenlijk met Bourbon: waar is het van gemaakt en welke soorten zijn er op de markt? We leggen je graag haarfijn uit waarom het de moeite waard is Bourbon te drinken.
Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Leeftijd  
Prijs  

40 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De geschiedenis en oorsprong van Bourbon

Bourbon is een Amerikaanse whiskey. Hij is ontstaan dankzij Schotse en Ierse immigranten die in de 18de eeuw naar Kentucky trokken en hun kennis over Schotse whisky met zich meebrachten. De sterke drank bevalt minimaal 51 procent mais en móet geproduceerd zijn in Amerika om zich Bourbon te mogen noemen. Verder heeft Bourbon geen rijpingsminimum en bevat het in de meest pure vorm ook geen andere dranken of kleurstoffen. Bourbon bestaat voor 60 tot 70 procent uit alcohol. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen Straight Bourbon en Blended Bourbon.

Welke smaak heeft Bourbon en hoe drink je het?

Mais geeft Bourbon een zoetere smaak, vooral als je het vergelijkt met andere whisky's. Bourbon onderscheidt zich daarom door een rokerige en karamelrijke smaak. Een Bourbon drink je puur, maar is ook in trek met ijs of teugjes water. Daarnaast is een Bourbon populair in cocktails en mixdranken.

Welke soorten Bourbon zijn er verkrijgbaar?

Wil jij een Amerikaanse whiskey kopen? Dan heb je de keuze uit een aantal soorten. Drankenwereld zet er een aantal voor je op een rij:

- Bourbon: naast Straight Bourbon is er ook de Blended-editie. Hierbij heb je de keuze uit allerlei smaken.
- Jim Beam Bourbon: dit is Bourbon in zijn meest pure vorm. Deze klassieker wordt al meer dan 200 jaar gemaakt volgens een geheim familierecept.
- Jack Daniels: officieel is Jack Daniels geen Bourbon, maar het wordt vaak wel als een Bourbon gezien. Na destillatie wordt Jack Daniels gefilterd door drie meter dikke laag houtskool van esdoorn.

Waarom je Bourbon bestelt bij Drankenwereld

Ben je gek op Amerikaanse whiskey en profiteer je bij iedere aankoop het liefst van allerlei voordelen? Dan zit je bij Drankenwereld helemaal goed. Wat voor drank je ook bestelt, we bieden je te allen tijde vele extra's:

- Je hebt de keuze uit een veelzijdig en exclusief assortiment sterke dranken.
- Een aankoop die je vóór 15:00 uur doet, wordt vandaag nog in orde gemaakt en aan de post overhandigd.
- Je kan altijd rekenen op een uitstekende service door onze vakmensen. Schroom daarom niet om je vragen bij ons neer te leggen.

Wil je Bourbon bestellen tegen een scherpe prijs? Doe je aankoop in onze webshop en geniet van een fantastische Amerikaanse whiskey.