Waterford Ballykilcavan: Edition 1.2 is het geesteskind van Mark Reynier, de man die Bruichladdich in 2000 nieuw leven inblies. Ballykilcavan 1.2 is een destillaat op basis van gerst geteelt door David Walsh-Kemmis in het midden van de County Laois bekend voor haar vruchtbare akkergronden volledig omgeven door bosgronden. Ballykilcavan 1.2 is een destillaat op basis van gerst geteeld door David Walsh-Kemmis in het midden van de County Laois bekend voor haar vruchtbare akkergronden volledig omgeven door bosgronden. Hoewel de -bewust gekozen- schrijfwijze anders doet vermoeden, is Waterford een whisky met op en top Ierse roots: het is niet enkel een whisky op basis van 100% Ierse gerst, maar elke botteling is gebaseerd op één gerstsoort afkomstig van één specifieke Ierse boerderij gelegen in verschillende regio's in Ierland. Bovendien hanteert Waterford een haarfijn uitgekiend productieproces met onder meer mash filters in plaats van de normale mash tuns, een uitzonderlijke lang fermentatieproces van minstens 120 uur, uiterst trage destillatie en een manuele "cut" van de new make spirit die voor elk destillaat individueel wordt bepaald. Dit doen ze om de unieke invloed van het terroir van herkomst perfect uit te vergroten in de aroma's en smaken van de spirit. En dat maakt Waterford net zo uniek: de eerste "terroir" gebonden whisky ter wereld, nu door kenners al omschreven als de elite onder de Ierse whisk(e)ys.
Samenstelling vaten :
45 % First Fill US
28 % Premium Frech
27 % Vin doux naturel
Land | Ierland - dubbel |
---|---|
Merk | Waterford |
Soort | Single Malt Whisky |
Inhoud | 70 cl |
Alcoholpercentage | 50% |