Bezig met laden...

Vodka

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wodka is een kleurloos zuiver distillaat, vaak afkomstig uit Rusland, Polen of Zweden. Vodka heeft geen rijpingsproces zoals de meeste andere gedestilleerde dranken en behoort hierdoor tot een van de zuiverste van de familie. Doordat het destillaat wordt opgeslagen met houtskool, worden alle onreinheden geabsorbeerd. Wodka betekent in het Russisch 'watertje', wodka is daar een afleiding van. Veel merken geven de voorkeur aan 'vodka' omdat het er authentieker uit ziet, puur omwille van de marketing.

Vodka: veelzijdige dranksoort voor een brede doelgroep

Ben je een liefhebber van sterke drank en drink je om die reden graag een glaasje Vodka? Dan kies je voor een veelzijdige dranksoort die verkrijgbaar is in allerlei smaakvariaties. Hoe is de samenstelling van Vodka, hoe drink je het en welke soorten zijn er te koop? Bij Drankenwereld vertellen we je er alles over. En we leggen je ook direct uit waarom het zinvol is om je Vodka bij ons te bestellen.

Wat is Vodka?

Vodka, ook wel wodka genoemd, is een populair distillaat en oorspronkelijk afkomstig uit waarschijnlijk Oost-Europa. Het alcoholpercentage van deze sterke drank ligt meestal tussen de 40 en 70 procent procent. De drank zelf wordt gestookt uit granen zoals tarwe, gerst en rogge. Echter kan het ook worden gestookt uit aardappelen of quinoa. Vodka kent geen rijpingsproces, maar wordt direct vanuit de destilleer tank in de fles gegoten. Vervolgens wordt het naar de winkel gebracht.

Welke smaak heeft Vodka en hoe drink je het?

Vodka is eigenlijk niet meer dan water en pure alcohol. Dit resulteert veelal in een sterke drank zonder geur en smaak. Helemaal smakeloos is Vodka niet, want rogge bijvoorbeeld is lichtzoet van smaak en wodka op aardappelbasis kenmerkt zich door een romige afdronk. Traditiegetrouw nuttig je Vodka puur, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om te mixen, bijvoorbeeld met cola. Daarnaast wordt Vodka ook vaak in een cocktail verwerkt. Jij beslist waar je voorkeur naar uitgaat!

Welke soorten Vodka zijn er?

Vodka is verkrijgbaar in allerlei variaties. We vertellen je graag meer over de verschillende soorten:

- Eristoff: dit is de naam van een oude en adellijke Russische familie. Eristoff heeft een zachte smaak en is goed te mixen met bijvoorbeeld cola of 7-Up.
- Grey Goose: met Grey Goose kies je voor een luxe Vodka, want deze sterke drank wordt in de Franse cognacstreek gemaakt.
- Belvedere: dit is een zachte Vodka uit Polen en wordt gemaakt dichtbij Warschau. Belvedere is rond en vol van smaak en bij voorkeur drink je hem puur.
- Smirnoff: deze Vodka-soort is de bekendste en meest gangbare sterke drank. Je drinkt Smirnoff puur, maar hij is ook perfect te mixen met bitter lemon.

Waarom je Vodka bestelt bij Drankenwereld

Drink je met veel plezier Vodka en bestel je deze drank in onze webwinkel? Dan levert dit jou de volgende voordelen op:

- Je kiest uit een zeer divers aanbod van exclusieve en zeldzame sterke dranken.
- Bestel je op werkdagen vóór 15:00 uur, dan gaat je aankoop vandaag nog met de post mee.
- Wij verzekeren je van een uitstekende service en persoonlijke touch, dé reden waarom mensen graag een aankoop bij ons doen.

Ontdek ook zeker ons aanbod sterke dranken: whisky, vodka, gin, rum, cognac, tequila, likeur, jenever, vermouth en natuurlijk ook ons wijn aanbod.

Schroom niet, maar bestel Vodka voor thuis, een feestje of je horecazaak in onze winkel.