TU Tequila Anejo
Laat ons je iets meer vertellen over de tequila in elke fles TU Tequila, jouw tequila!
Het begin van alle tequila is het hart (piña) van de Blue Weber-agaveplant.
TU Tequila-agaves zijn gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar oud, het kost ze zoveel seizoenen om de maximale zoetheid en het suikergehalte te bereiken. Wat TU Tequila-agaves uniek maakt, is het feit dat de helft van de agaves die we gebruiken wordt geteeld in de hooglanden van Jalisco en de andere helft uit de laaglanden of de vallei. Deze combinatie brengt het beste van twee werelden naar voren op het gebied van kruiden en bloemige tonen die kenmerkend zijn voor elke regio. We beschouwen het graag als "Het beste van twee werelden voor uw tequila".
Zodra TU Tequila-agaves aankomen bij de distilleerderij in Tequila, Mexico, vallen ze onder de hoede van meesterdistilleerder Ing. Agustin Sanchez die al 35 jaar tequila maakt.
De eerste stap die Agustin in de distilleerderij zet, is het koken van de TU Tequila-agaves tot 48 uur lang. Nu worden de meeste andere tequila's gekookt in autoclaven, dit zijn grote stoomovens. De high-end premium tequila's kunnen worden gekookt in horno's of steenovens. Elke oven heeft zijn eigen voordelen, daarom koos TU Tequila hier opnieuw voor “The best of both worlds for your tequila”. De helft van de TU Tequila-agaves wordt gekookt in autoclaven en de andere helft in hoorns!
Deze gekookte TU Tequila-agaves worden vervolgens versnipperd op molinos om hun sap te extraheren dat vervolgens in roestvrijstalen tanks van 30.000 liter wordt gegoten voor fermentatie. We laten de natuurlijke gisten ongeveer 48 uur inwerken op ons sap, zodat ze meer dan genoeg tijd hebben om de suiker om te zetten in alcohol. Wij noemen dit graag TU Wort!
TU Wort is nu eindelijk klaar voor distillatie. In deze uiterst belangrijke fase kozen we niet voor het "beste van twee werelden" en hadden we de helft gedistilleerd in een kleine batch alambiek en de andere helft in een continue kolomstill. We kozen ervoor om alleen de kleine batch alembic still te gebruiken, of anders aangeduid als een pot still. Welnu, hoe langzamer de distillatie, hoe rijker en voller de smaak wordt. Het duurt 5 uur om één batch van 5.000 liter te distilleren, en dan doen we het opnieuw terwijl we dubbel distilleren. De kolom kan dit nog steeds veel sneller doen, maar geeft een veel neutralere smaaktequila terug.
De verschillende batches TU-tequila worden vervolgens gemengd en gedurende een geheime periode opgeslagen in roestvrijstalen tanks om de tequila niet alleen te homogeniseren, maar ook te laten bezinken.
Land | Mexico |
---|---|
Soort | Tequila |
Inhoud | 70 cl |