Bezig met laden...

Tequila

Tequila komt uit Mexico en mag wettelijk enkel gedistilleerd worden van het sap van de blauwe agave, een stekelige vetplant. Tequila mag enkel geproduceerd worden in de welbepaalde regio 'Jalisco' rondom de stad Tequila. Tequila is dus een soort mezcal wat een verzamelnaam is voor elke alcoholische drank gedistilleerd uit het sap van de agave plant. De naam tequila is een beschermd handelsmerk en mag alleen gedragen worden door mezcals uit de streek rond Santiago de Tequila.
Filteren  
Categorie  
Smaak  
Merk  
Leeftijd  
Prijs  

Producten 1-48 van 84

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Tequila: de trots van Mexico

Tequila is populaire drank en wordt veel gedronken op café. Neem je liever thuis een tequila shot? Dit is natuurlijk ook een optie, maar dan moet je wel een fles tequila op voorraad hebben. Drankenwereld is gespecialiseerd in sterke drank en heeft ook tequila in huis. Je hoeft er dus niet voor naar de winkel, want je bestelt makkelijk online via onze website. Waarom haal je deze sterke drank in huis voor een feestje of verjaardag en wat maakt tequila bijzonder?

Wat is de oorsprong van tequila?

Tequila is een sterke drank afkomstig uit Mexico. Het is een distillaat op basis van het sap van de blauwe agave. Dit is een enorme vetplant met stekelige bladeren. De Tequila productie vindt voornamelijk plaats in de westelijke staat Jaliscop, dichtbij de stad Tequila. Het ontstaan van de drank gaat terug tot de 16de eeuw toen Spanje veroverd werd door Spaanse conquistadores. Belangrijk is dat tequila voor 51 procent uit agave bestaat, anders mag het de naam niet dragen.

Welke smaak heeft Tequila en hoe drink je het?

Tequila is er in allerlei soorten en smaken. De agaveplant proef je er hoe dan ook in terug, welke tequila soort je ook kiest. Kenmerkend voor deze plant is de pittige en peperachtige smaak. Drink je tequila op de traditionele manier, dan kies je voor een Tequila shot. Dit betekent dus zonder citroen en ook geen zout. Verder is het belangrijk om de drank op kamertemperatuur te drinken. Sla een tequila shot niet achterover, maar nip er van. Daarnaast kan je tequila ook in een cocktail verwerken.

Welke soorten Tequila zijn er verkrijgbaar?

Tequila kopen? Bij Drankenwereld kies je uit allerlei soorten tequila's. Wij zetten de belangrijkste smaken voor je uiteen:

- Patron Tequila: met Patron Tequila kies je voor een tequila soort die is gerijpt op Franse, Hongaarse en Amerikaanse eiken vaten voor een periode van minimaal een jaar. Patron Tequila heeft een zachte en eikachtige smaak.
- 1942 Tequila: wil je een Tequila die zich kenmerkt door een dubbele distillatie en gerijpt is op bourbon vaten? Ga dan voor de 1942 Tequila met zoete karamel, vanille en rode vruchten.
- Don Julio Tequila: op zoek naar een luxe Tequila? Laat je oog vallen op Don Julio Tequila, een favoriet van fijnproevers en tequila liefhebbers.

Hierom bestel je Tequila bij Drankenwereld

Tequila kopen? Dit doe je natuurlijk in onze online groothandel. Het bestellen van 1942 Tequila of Don Julio Tequila bij Drankenwereld levert altijd voordelen op:

- Bij ons kies je altijd uit allerlei zeldzame en exclusieve soorten sterke drank.
- Iedere bestelling die je vóór 15:00 uur doet, wordt dezelfde dag nog verzonden.
- Elke aankoop krijgt bij ons een persoonlijke touch en dus verzeker jij je van een uitstekende service.
- Bij Drankenwereld kies je naast Tequila ook uit bieren, wijnen en andere soorten sterke drank.

Tequila kopen doe je bij Drankenwereld. Plaats direct je order in de webshop en ontvang je bestelling snel in huis. Ontdek ook zeker ons aanbod sterke dranken: whisky, vodka, gin, rum, cognac, tequila, likeur, jenever, vermouth en natuurlijk ook ons wijn aanbod.