Bezig met laden...

Mezcal

Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Prijs  

Producten 1-48 van 54

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Mezcal is een gedistilleerde Mexicaanse drank die op een traditionele manier gemaakt wordt van de harten van agave planten. Voor de productie heeft men de keuze uit 30 verschillende agave soorten. Na een intens proces van oogsten, schillen, fermenteren in steenovens, pletten en vergisten volgen twee distillaties. Mezcal is onterecht onbekend en heeft een ongelooflijk mooie complexiteit met geniale aroma's.

Wat is Mezcal voor drank?

Mezcal is gemaakt van agave, een zoetstof die je tegenkomt in verschillende sterke dranken. De agaveplant is een inheemse plant die voornamelijk wordt geassocieerd met Zuid-Amerika. Mezcal kan gemaakt worden van maar liefst 30 verschillende agavesoorten!

Wat is de oorsprong van Mezcal?

Mezcal wordt ook wel gezien als een overkoepelende naam voor álle agavedistillaten. De drank wordt in heel Mexico geproduceerd, maar de meeste Mezcal is afkomstig uit de staat Oaxaca. Het traditionele stookproces wordt voornamelijk gedaan door lokale producenten. Bij sommige soorten wordt er tijdens het bottelen ook een rode of gele aan toegevoegd. Dit om te bewijzen dat de drank een alcoholpercentage heeft van minimaal veertig procent. Daarom kenmerkt Mezcal zich altijd door een hoog alcoholpercentage.

Welke smaak heeft Mezcal en hoe drink je het?

Mezcal staat bekend om de overheersende, rokerige smaak. Daarom drink je het met kleine slokjes om branderigheid in de keel te voorkomen. In Mexico eten ze er vaak ook appelsien bij. Verder wordt Mezcal ook vaak in cocktails gebruikt.

Wat is het aanbod bij Drankenwereld?

Een dierbare verrassen met een unieke fles Mezcal? Maak een keuze uit het exclusieve aanbod Mezcal bij Drankenwereld:

1. Mezcal San Cosme is gemaakt in Espadin Agave en heeft een bijzondere smaak. Mezcal San Cosme kenmerkt zich door een warme en aangename afdronk.
2. Mezcal Nucano Tobala is rijk van smaak en gemakkelijk te drinken. Mezcal Nucano Tobala wordt twaalf jaar gerijpt en is vrij betaalbaar ten opzichte van andere agavesoorten.
3. Nuestro Soledad Mezcal is een ambachtelijk product en is zacht en fijn van smaak. Deze Mezcal is honderd procent handgemaakt!

Heeft ons aanbod je interesse gewekt? Een uitstekende reden om bij Drankenwereld je order te plaatsen. Voor advies kan je altijd een van onze specialisten raadplegen.