Bezig met laden...

Jenever

Jenever wordt vooral in Nederland en België geproduceerd. Oorspronkelijk een moutwijn met jeneverbes extracten, tegenwoordig vaak industriële alcohol. Korenwijn is nog altijd gebaseerd op moutwijn en rijpt ook vaak op houten vaten om meer dimensie toe te voegen. Jenever bestaat in verschillende smaak varianten en kleuren en wordt ook vaak met room als een cream gelanceerd met smaken als koffie, speculaas en chocolade.
Filteren  
Categorie  
Smaak  
Land  
Merk  
Leeftijd  
Prijs  

23 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Jenever: een historische drank en smaakvolle borrel

Houd je wel van een borrel uit de Benelux? Dan is jenever beslist iets voor jou. Deze alcoholische versnapering is geliefd bij een breed publiek. Drankenwereld heeft een divers aanbod jenever in het assortiment. Wat is de oorsprong van jenever, welke jenever smaken zijn er en uit welke soorten jenever kies je? We vertellen je er graag meer over.

De geschiedenis van jenever

Jenever is een zuiver distillaat op basis van graan. Het is een drank die historie ademt, want de oorsprong gaat terug naar de Middeleeuwen. Jenever heeft een beschermde geografische aanduiding. Dit betekent dat jenever alleen geproduceerd wordt in Nederlandse, Belgische, Duitse en Franse provincies. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oude en jonge jenever. Er is verschil in de productiewijze en ook het percentage moutwijn dat wordt gebruikt in het productieproces.

Welke jenever smaken zijn er en hoe drink je het?

Jenever herken je aan de geur en smaak van de jeneverbes. Omdat er meerdere soorten jenever verkrijgbaar zijn, zit er ook verschil in jenever smaken. Dit varieert van zacht tot fris. In ieder geval is jenever zachter dan gin, die is namelijk bitter van smaak. En dat is precies de reden waarom je jenever vaak puur drinkt, eventueel met een ijsklontje. Verder smaakt het ook prima in combinatie met cola of sinaasappelsap.

Welke soorten jenever koop je bij Drankenwereld?

Jenever is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken. Daarom ga je op zoek naar een jeneversoort waar je blij van wordt. Uiteraard kan je ook eens een andere jeneversoort proberen:

- Smeets jenever: dit is de populairste en best verkochte authentieke Hasseltse jenever in België. Smeets jenever heeft een iets lager alcoholpercentage en een uitgesproken milde smaak.
- Bols jenever: met Bols jenever kies je voor een jeneversoort gemaakt van licht gedistilleerd Hollands graan inclusief een complexe mix van botanische extracten.
- Cactus jenever: kenmerkend voor Cactus jenever is de opvallende groene kleur. Cactus jenever heeft een lichte bittere toets en is heerlijk in de winter, maar ook smaakvol op een zomers terras.
- Appel jenever: Appel jenever is een frisse jenever met een volle en zoete smaak. Appel jenever is gemaakt van verse Belgische appels.
- Citroen jenever: met Citroen jenever kies je voor een verse en frisse jeneversoort. Citroen jenever staat garant voor een unieke smaakbeleving.
- Appel kers jenever is een populaire jenever mix. Appel kers jenever is een Limburgse fruitjenever en drink je puur of met ijs.

Waarom je jenever bestelt in onze groothandel

Smeets jenever, Bols jenever of appel kers jenever kopen? Doe je aankoop bij Drankenwereld en profiteer direct van al onze voordelen:

- Je maakt een selectie uit zeldzame en authentieke jeneversoorten.
- Je bestelling gaat vandaag nog met de post mee, mits je vóór 15:00 uur bestelt.
- Je order krijgt een persoonlijke touch.
- Je bent altijd zeker van een uitstekende service.

Laat daarom je twijfel achterwege en bestel jenever bij Drankenwereld!

Ontdek ook zeker ons aanbod sterke dranken: whisky, vodka, gin, rum, cognac, tequila, likeur, jenever, vermouth en natuurlijk ook ons wijn aanbod.