Bezig met laden...

Cognac

Cognac ontstaat door witte wijn te distilleren. Hierbij moet men aan een reeks strikte voorwaarden voldoen. Zo gebruikt men negen vast gelegde druivenrassen uit de Cognacstreek. Verder moet cognac twee keer gedistilleerd zijn en minimaal een alcoholgehalte van 40%vol hebben. De onderverdeling gebeurt geografisch door 6 districten en de rijpingstijd duidt men aan met termen als V.S./ V.S.O.P. en X.O.
Filteren  
Categorie  
Smaak  
Land  
Merk  
Leeftijd  
Prijs  

Producten 1-48 van 61

Van laag naar hoog sorteren
  1. ABK6 VS Cognac
    ABK6 VS Cognac
    Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 42,50
Pagina
per pagina

Cognac: de meest beroemde en prestigieuze Brandy ter wereld

Cognac is een beroemde sterke drank die geliefd is bij een groot publiek. De lichtbruine kleur van cognac neigt naar oranje en straalt ook nog eens warmte uit. Ben jij een fervent liefhebber van cognac en wil je meer weten over de achtergrond van deze sterke drank? Lees dan snel verder en maak ook direct kennis met de voordelen van Drankenwereld.

Wat is cognac voor drank?

Cognac is een alcoholische drank dat verkregen is door het destilleren van witte wijn. De sterke drank heeft een alcoholpercentage van minimaal 40 procent. Om cognac genoemd te worden, moet het wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Het wordt bijvoorbeeld gemaakt van speciaal geselecteerde druivenrassen. Cognac wordt verder ontwikkeld in de Franse streek Charente in een zestal cognac-gebieden: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fine Bois, Bon Bois en Bois Ordinaries. Dit gebeurt al vanaf de 15de en 16de eeuw. In eerste instantie werd het gestookt, pas in de 17de eeuw werd er gekozen voor distilleren. Meestal heeft de drank een rijpingstijd van 2,5 jaar in houten vaten. Hennessy is een van de bekendste en oudste cognac fabrikanten en opgericht in 1765.

Welke smaak heeft cognac en hoe drink je het?

In het algemeen luidt de regel: hoe langer de rijpingstijd, hoe voller de smaak van cognac. Echter, ingrediënten en de vaten die worden gebruikt hebben eveneens invloed op de smaak van deze sterke drank. Bij voorkeur drink je het uit een tulpvormig glas en dit doe je bijvoorbeeld na de maaltijd. Serveer het digestief op kamertemperatuur zodat je kennismaakt met alle aroma's. Onderzoeken hebben aangetoond dat cognac bescherming biedt tegen griep én het vermindert het risico op diabetes. Een uitstekende reden om af en toe een glaasje te drinken!

Welke soorten cognac zijn er?

Cognac wordt onderverdeeld in verschillende gradaties. Very Special of Very Superior is minimaal 2,5 jaar gerijpt. Bij Very Superior Old Pale is de jongste cognac minimaal 4 jaar gerijpt. Bij Napoléon is de minimale rijping leeftijd 6 jaar en bij Exceptionally Old minimaal 10 jaar. Andere landen in de wereld mogen de naam cognac niet voeren, maar wel zijn er allerlei variaties op de sterke drank. Armagnac en Calvados zijn vergelijkbare dranken uit Zuid-Frankrijk en Normandië. Daarnaast is er Grappa uit Italië en Weinbrand uit Duitsland. Wil je genieten van Frans vakmanschap op z'n best? Ga dan voor Hennessy of Rémy Martin.

Waarom je cognac bestelt bij Drankenwereld

Wil je Rémy Martin of Hennessy cognac bestellen om cadeau te doen of gewoon voor jezelf? Iedere order die je plaatst bij Drankenwereld levert voordelen op:

- Je hebt de keuze uit talloze mooie dranken.
- We hebben veel exclusieve en zeldzame items in de aanbieding.
- Wat je op werkdagen vóór 15:00 uur bestelt, wordt dezelfde dag nog verzonden.
- Je bent te allen tijde verzekerd van een uitstekende service!

Gaat jouw hart sneller kloppen van cognac? Doe dan je aankoop in onze webwinkel en geniet met volle teugen van je glaasje cognac.