Bezig met laden...

Baileys

Baileys is een Ierse likeur met een alcoholpercentage van 17%. De volledige naam van deze drank is Baileys Irish Cream. En die geeft goed aan wat je kunt verwachten. Baileys likeur combineert namelijk Ierse whiskey met room. Je drinkt het puur, met ijs, in een cocktail, in of bij de koffie of als toevoeging aan je dessert.

Wil je Baileys kopen? Wij hebben een ruim en heerlijk assortiment.

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Baileys Colada 70 cl
    Baileys Colada 70 cl
    Speciale prijs € 15,00 Normale prijs € 22,50
per pagina

Baileys, proef de authentieke smaak van Ierland

Baileys is een Ierse likeur met een alcoholpercentage van 17%. De volledige naam van deze drank is Baileys Irish Cream. En die geeft goed aan wat je kunt verwachten. Baileys likeur combineert namelijk Ierse whiskey met room. Je drinkt het puur, met ijs, in een cocktail, in of bij de koffie of als toevoeging aan je dessert.

Wil je Baileys kopen? Wij hebben een ruim en heerlijk assortiment.

Wat is Baileys?

Baileys Irish Cream kwam in 1974 op de markt en wordt geproduceerd door het in Dublin gevestigde R. A. Bailey & Co. De achterliggende gedachte was om een likeur te maken met als hoofdingrediënten melk en whiskey, twee typische Ierse dranken.

Er gingen enkele jaren van experimenteren aan vooraf om de perfecte mix van whiskey en melk te krijgen. Er werden onder andere ook cacao, vanille en suiker aan toegevoegd. Het resultaat mocht er zijn en bleek niet alleen in Ierland aan te slaan. Tegenwoordig is Baileys Irish Cream een van de meest verkochte likeuren ter wereld.

Welke smaak heeft Baileys?

Net als andere likeuren is Baileys zoet van smaak. Door het grote aantal Baileys-soorten zijn er onderling evenwel veel subtiele smaakverschillen. Bij bepaalde varianten is het standaardrecept uitgebreid met de smaak van bijvoorbeeld ananas, kokos, kaneel, koffie of aardbeien. Je kunt zelfs Baileys bestellen met het aroma van cake, appeltaart of churros. Doordat Baileys Irish Cream zo populair is, worden er diverse soortgelijke likeuren geproduceerd. Het Zuid-Afrikaanse Amarula is een creamlikeur van de vrucht van de marulaboom met een tropisch citrustintje. Met Baileys vergelijkbare cacao- en koffielikeuren zijn Crème de Cacao en Tia Maria. Het succesvolle Baileys heeft er ook voor gezorgd dat er verschillende andere Ierse creamlikeuren zijn ontwikkeld. Bijvoorbeeld Carolans, Saint Brendan’s, Brogans en Molly’s.

Wil je de originele smaak van Ierland? Dan kan je beter likeur van Baileys kopen. Baileys garandeert dat de melk afkomstig is uit de regio van Dublin en geproduceerd wordt door koeien van het ras Holstein-Frisian. Om de beste melkkwaliteit te krijgen lopen deze koeien grotendeels vrij rond en worden de stallen stressvrij gehouden.

Welke soorten Baileys kan je bestellen?

Er zijn allerlei varianten van Baileys Irish Cream te koop. Naast de standaarduitvoering hebben we bijvoorbeeld ook vaak gelimiteerde edities in het aanbod. Enkele bekende Baileys-likeuren zijn:

- Baileys Tiramisu: deze variant combineert Ierse whiskey en melk met de smaak van het Italiaanse dessert tiramisu. Het resultaat is een overheerlijke creamlikeur die je puur kunt drinken of kan combineren met vanille-ijs of koude koffie.
- Baileys Liqueur: dit is de originele Baileys, met room, suiker, vanille, cacao en andere smaakmakers. Drink het puur, met ijs of bij je koffie of dessert.
- Baileys Espresso: hieraan zijn Colombiaanse koffiebonen toegevoegd. Daarmee ontstaat een zachte likeur met een onweerstaanbaar koffiearoma. Ideaal voor nagerechten en cocktails, maar ook om te mixen met melk.
- Baileys Irish: dé likeursensatie van Ierland, gemaakt naar authentiek recept en met natuurlijke ingrediënten. Geniet van de cacaosmaak en laat je meevoeren door het subtiele vanille-aroma. Drink het bij de koffie of puur on the rocks.

Waarom Baileys kopen bij Drankenwereld?

Wil je Baileys bestellen in onze online winkel? Goed idee, want dankzij het grote assortiment is er altijd wel een smaak die jou aanspreekt. Verder geniet je van:

- Veel exclusieve en tijdelijk verkrijgbare Baileys-varianten in het aanbod.
- Snelle verzending. Bestel je Baileys Irish Cream voor 15:00 uur? Dan wordt het dezelfde dag nog verstuurd!
- Zorgvuldig verpakt en met een uitstekende klantenservice.

Baileys kopen doe je dus het best bij Drankenwereld. Of je nu likeur voor bij je thuis of in je horecazaak zoekt.