Bezig met laden...

Amaretto

Amaretto: als je van likeur houdt, dan is deze Italiaanse amandellikeur er zeker één om van te genieten. Amandelpitten zijn het geheim achter ameretto, hoewel deze likeur ook wel eens van abrikozenpitten wordt gemaakt.

De amandelen brengen een beetje bitterheid met zich mee. Je proeft echter geen puur bittere smaak, want de zoete smaak van amandel en kers overheerst. De mild bittere smaak met zoete tonen ligt aan de basis van de naam, want ‘amaro’ is Italiaans voor ‘bitter’ en amaretto is dus een beetje bitter.
Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Prijs  

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Hoe is amaretto ontstaan?

De Italiaanse likeur bestaat al eeuwenlang, maar over het ontstaan ervan doen verschillende verhalen de ronde. Bijvoorbeeld dat amaretto voor het eerst in de zestiende eeuw is gemaakt door monniken. Een ander verhaal luidt dat er twee families zijn, afkomstig uit het Italiaanse stadje Saronno, die beweren de likeur te hebben bedacht. Het betreft de familie Reina en de familie Lazaronni, waarvan de laatstgenoemde heeft verklaard voor de Spaanse koning rond 1786 de likeur te hebben gemaakt.

De familie Reina beweert dat het drankje door een weduwe is gemaakt die in 1525 geposeerd heeft voor de schilder Bernardo Luini. Uit liefde voor hem maakte zij de Italiaanse likeur. Disaronno is tegenwoordig het bekendste merk dat amaretto produceert en stelt over het originele recept voor amaretto van deze weduwe te beschikken. Tegenwoordig is amaretto over de hele wereld een geliefd drankje en het maakt voor de smaak echt niet uit welk verhaal de waarheid bevat.

Serveertips

Amaretto kenmerkt zich als mild bittere en zoete Italiaanse likeur met een uniek aroma en verfijnde smaak. Het drankje is in een likeurglas te schenken en zo te drinken of bij de koffie te serveren. Er zijn echter veel meer manieren om optimaal te genieten van de smaken van dit drankje. Bijvoorbeeld door amaretto in een cocktail te verwerken. Maak bijvoorbeeld maar eens de populaire Amaretto Sour cocktail. Deze maak je naast de likeur met ingrediënten als citroensap, eiwit en een cocktailkersje. Of combineer de likeur met een scheutje wodka en voeg er sinaasappelsap aan toe.

Amaretto kopen

Heb je al zin gekregen in deze Italiaanse likeur? Amaretto bestellen bij Drankenwereld biedt alle gemak van de wereld. Bovendien krijg je de likeur snel bezorgd. Amaretto bestellen voor 15:00 uur betekent dat de likeur dezelfde dag al wordt verzonden.

Wil je een exclusieve soort amaretto kopen? De Antverpia Amaretto 1905 is gemaakt van 100% amandelen en kenmerkt zich door een zachte notensmaak.