Bezig met laden...

Sterke Dranken

Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Regio  
Leeftijd  
Prijs  

Producten 1-48 van 780

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Sterke dranken zijn de specialiteit van Drankenwereld. Wij zoeken constant naar nieuwe fijne dranken om u te blijven verbazen. Elke drank met een alcoholgehalte boven de 37,5% wordt onder deze categorie gerekend. Of het nu gaat om gin, whisky, rum, vodka, cognac, mezcal, tequila of vermouth. Door onze ontembare drang naar nieuwe dranken en de constant veranderende markt is er altijd wel een nieuwe drank te ontdekken. Drankenwereld wil u hierbij helpen om nieuwe dranken te ontdekken.

Wat is sterke drank?

Onder sterke dranken vallen alcoholische drankjes die een alcoholpercentage van 15% of hoger hebben bij kamertemperatuur. Veel sterke dranken hebben echter een veel hoger percentage. Vaak ligt dit tussen de 40% en 60% in.

Het aanbod sterke dranken

Het aanbod sterke dranken is groot. Denk hierbij aan gin, whisky, rum, cognac, vodka, etc. Onder deze categorieën vallen ook de zeer populaire drankjes. Zo is Malibu bijvoorbeeld rum en Jack Daniel’s een whisky. Ook geestrijke drank (zoals bepaalde bieren of wijnen) kan sterke drank zijn.

De populariteit van sterke dranken?

Sterke drankjes worden op verschillende manieren gedronken. Zo gebruikt men het vaak als aperitief. Het wordt ook gebruikt om cocktails te maken. Daarnaast zijn mixed drinks, waarbij sterke drank wordt gemengd met soda, en shots populair. Vaak is er een groot aanbod sterke dranken terug te vinden op feestjes en in bars. Ook tijdens een avondje met vrienden op de bank wordt er regelmatig een fles bij gepakt.

De populairste mixdrankjes

Er zijn veel combinaties mogelijk van sterke dranken en soda of sap. Je kunt zelf het een en ander uitproberen, maar je kunt je ook laten inspireren door populaire combi's.

Goede voorbeelden zijn:
Malibu Cola - geniet van je Coca-Cola met een cocossmaakje.
Baco - dit is Bacardi met Coca-Cola. Dit is een redelijk sterke mix en is een van de bekendste mixdrankjes.
Safari 7-up - Safari is een zoete likeur. Voeg 7-up toe en je hebt een heerlijke mix!
Gin Tonic - mix gin en Tonic voor een sterk en enigszins bitter mixdrankje.
Whisky Cola - Whisky wordt niet vaak gemixt, maar de combinatie whisky en Coca-Cola is wel populair. Mix de whisky en Coca-Cola respectievelijk in een verhouding van een tot drie en je hebt een heerlijk zoet en sterk drankje.

Waar je rekening mee moet houden

Sterke dranken hebben een hoog alcoholpercentage en worden daarom het beste in kleine hoeveelheden gedronken. Ze hebben namelijk een krachtige uitwerking op het lichaam in een korte tijd. In een shotglas doet men dan ook maar een klein beetje sterke drank. Wil je een voller glas? Dan is een mixed drink of een cocktail een uitstekende keuze. Aangezien sterke drank veel alcohol bevat, drink je dit drankje beter niet als je nog moet rijden. Hou er ook rekening mee dat sommige sterke dranken vrij prijzig zijn, vooral als je een grotere fles wilt kopen. Dan ben je snel tussen de tien en 20 euro kwijt.

Sterke drank bij Drankenwereld

Op zoek naar sterke drank om in je barkast te zetten? Ontdek het uitgebreide aanbod aan verschillende sterke dranken bij Drankenwereld... en geniet van het rijke scala aan sterke dranken!