Bezig met laden...

Plantation Rum

Filteren  
Categorie  
Soort  
Smaak  
Land  
Merk  
Leeftijd  
Prijs  

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Smaakvol, bijzonder, exclusief. Dat is Plantation rum, een merk dat in 1997 ontwikkeld is door Alexandre Gabriel.

Een bijzondere rum

Het bijzondere aan Plantation is dat rum in allerlei soorten verkrijgbaar is. Bijvoorbeeld met vintage rums net als in de vorm van barklassiekers en in bijzondere blends.

Een typisch kenmerk is het tropische karakter dat toe te schrijven is aan Plantation rum. Dit is onder meer te danken aan de herkomst van de rum die uit het Caribisch gebied komt. De hoge smaak en kwaliteit zijn eveneens belangrijke eigenschappen en de productie vindt plaats in onder meer Trinidad, Guyana en Barbadaos.

De traditionele productiemethode vormt de basis, waarbij de rijping plaats vindt in gebruikte cognacvaten. De smaken en sterktes van Plantation rum verschillen en variëren van spiced rum tot dark rum.

Beste rum uit Caribisch gebied

Alexandre Gabriel heeft via Cognachuis Maison Ferrand al op jonge leeftijd kennisgemaakt met de wereld van exclusieve dranken. Daarmee is al vroeg de interesse gewekt. De Fransman is in de jaren negentig naar het Caribisch gebied gegaan om daar in iedere regio op zoek te gaan naar de beste rum. Deze reis heeft de basis gelegd voor het ontstaan van het merk Plantation rum. Het merk Plantation is in 2017 overgegaan in handen van Maison Ferrand en de rum komt naar Frankrijk om daar tijdens de rijping in verschillende vaten een eigen smaak te ontwikkelen. De rijpingstechnieken die worden gebruikt, komen overeen met die van de cognacproductie. Bij en dubbel rijpingsproces van ruim is er sprake van het creëren van een extra smaakprofiel.

Verschillende soorten Plantation rum

De kracht van Plantation is dat het merk via Maison Ferrand verschillende soorten rum op de markt brengt. Het gaat hierbij zowel om witte rum als om bruine rum. Ieder soort rum vertegenwoordigt daarbij een eigen exclusieve en excellente smaak. Dit is te danken aan de rijping in uiteenlopende soorten vaten en aan de toevoeging van verschillende ingrediënten.

Barbados
De rum Barbados van dit merk heeft bijvoorbeeld twaalf tot achttien maanden gerijpt in kleine Franse eikenhouten vaten. Barbados Plantation rum staat bekend als een van de meest aromatische rums die verkrijgbaar zijn. De complexiteit van deze rum met hints die doen denken aan droog fruit net als aan mango, vanille en banaan zorgt voor een bijzonder smaakvolle en diepe afdronk.

Panama
Panaman is een van de Plantation rums die zich kenmerkt als een vintage rum. De Panama 2004 is wat dat betreft in dat jaartal gedestilleerd. Hierbij heeft er een unieke techniek plaatsgevonden in de vorm van ‘Alcoholes Del Istmo Distillery’ (4-kolom distillatietechniek). Daarna is er sprake van elf jaar rijping geweest in Panama, waardoor deze rum zich met een uniek karakter heeft ontwikkeld.

Deze Plantation rum is herkenbaar aan de intensiteit en diepgang tijdens de afdronk. Het huis Ferrand heeft deze rum ingekocht en daarna nog twee jaar op ex-cognacvaten laten rusten. De hout toon van deze rum combineert dan ook op een bijzondere manier met de fijne kruiden.

Guatamala
Het Franse Cognachuis Ferrand heeft nog een bijzondere rum in huis, namelijk Plantation Guatamala Anejo. Dit is een rijpe bruine Plantation rum die verschillende smaken bij elkaar brengt. Je proeft de mix van tropische vruchten die combineren met de smaak van koffie en chocolade. Dit is een uitstekende Plantation rum die onder meer geschikt is voor beginners vanwege het toegankelijke karakter.

Plantation Rum bestellen bij Drankenwereld

Plantation Rum kopen bij Drankenwereld? Dan geniet je van enkele voordelen. We bieden een snelle verzending, een divers aanbod en een groot assortiment van Plantation rum. Of je nu op zoek bent naar een specifieke smaak of een unieke fles, we hebben het gegarandeerd. Ontdek ons volledige aanbod!