Ricard Pastis de Marseille is een Franse anijsdrank die je aanlengt met koud water. Paul Ricard creëerde Ricard en was toen amper 22 jaar. Dankzij extractie en maceratie ontstaat een geniale drank. Ricard is een mengsel getrokken kruiden zoals koriander, kamille, citroenkruid en anijs. De anijs tonen zijn minder sterk aanwezig door toevoeging van zoethout. Ricard is puur een goudgele verfrissende drank die fles troebel wit kleurt bij verdunning met water. Ricard heeft een unieke anijs smaak en een typisch Frans karakter.
https://www.nevejan.eu/nl/ricard-1l-45-pastis-de-marseille.html
, te creëren. Gedurende een jaar, bewerkt hij zijn drank, decodeert de aroma’s, mengt, harmoniseert en zet extractie en maceratie methodes op punt. Zoals elke uitvinder heeft hij één doel : de zuiverheid van anijs weergeven. Dan geeft hij ook ronding met een toets zoethout en verheft de smaak met een selectie van planten uit de Provence. Een zware job omdat hij talrijke aromatische planten moet verwijderen die op de smaak van anijs parasiteren. In 1932 eindelijk, de magie komt tot stand. Paul Ricard vindt Ricard uit, de pastis van Marseille. Een nieuwe smaak is ontstaan. Dankzij een onveranderlijke kwaliteit, is deze drank altijd uitzonderlijk fris. Zijn erewoord staat trouwens op elke fles.
Land | Frankrijk |
---|---|
Soort | Pastis |
Inhoud | 1 Liter |
Alcoholpercentage | 45% |
Smaak | Lichtzoet |