Het originele recept van Curaçao gaat terug tot de 19e eeuw. Gedroogde bittere sinaasappelschillen van het eiland Curaçao, maar ook schillen van citroenen en zoete sinaasappelen komen in de onrijpe brandewijn terecht. Daarna wordt het opnieuw gedistilleerd en de blend is dan samengesteld uit Ferrand cognac en cognac samen. Er zit voldoende alcohol in waardoor de curacao zich onderscheidt van andere likeuren. Pierre Ferrand Dry Curaçao ruikt heerlijk naar oranjebloesem, gekonfijte sinaasappelschil en een zachte houtnoot. De Cognac geur, maar ook het eikenhouten vat onderstrepen de smaken. Qua smaak valt Pierre Ferrand Dry Curaçao Triple Sec op door zijn sterke bitterzoete sinaasappelsmaak, maar heeft dankzij de gekonfijte sinaasappels ook een zeer zoete smaak. Smaken van hazelnoot verspreiden zich in de mond, gevolgd door tonen van marsepein en bittere amandel. De afdronk heeft een lange, fruitige en kruidige afdronk. De Pierre Ferrand Dry Curaçao is leuk puur na de maaltijd (eventueel on the rocks) en ook ideaal in een cocktail.
Land | Frankrijk |
---|---|
Soort | Likeur |
Inhoud | 70 cl |
Alcoholpercentage | 40% |
Schrijf uw eigen review