Pampelle is een bitterzoet Franse aperitief en heeft een eigenwijs vleugje je-ne-sais-quoi. Duidelijke pompelmoes aroma's met een bittere ondertoon in combinatie met een aangename zoetheid. Een ideale basis voor zomerse cocktails met dus pompelmoes als hoofdingrediënt. Er werd gekozen voor de biologische Ruby Red pompelmoes die groeit onder de Corsicaanse zon, een pompelmoes-variëteit die bekend staat om zijn intens rode kleur en bitterzoete smaak. De pompelmoesbasis krijgt tijdens het productieproces een citrus infusie. Hiervoor worden de schillen van drie hoogwaardige citrusvruchten afzonderlijk geweekt. Het gaat om de schillen van Japanse yuzu, Franse cedrat en pomerans uit Haïti. Verder ook nog een mix van kruiden toegevoegd zoals: kina, Kinine uit boomschors en het bittere uit gentiaanwortels. Het geheel wordt afgewerkt met een huisgemaakte eau-de-vie. Pampelle wordt gemaakt aan de oevers van de Charente in Cognac. Hier krijgt elke fles zijn typische zegel. Op de fles wordt een waterjuffer afgebeeld, een beschermde inheemse soort. Pampelle is 30% lager in suiker dan zijn spirtz tegenhanger. Ideaal in de mix met tonic.
Land | Frankrijk |
---|---|
Soort | Vermouth |
Inhoud | 70 cl |