De Tepextate van Mala Idea heeft een gebalanceerde zacht zoete aanzet in de smaak met een relatief droog mondgevoel. Verder duidelijk leuke florale eigenschappen in combinatie met een licht ziltige kruidigheid. Mala idea betekent eigenlijk slecht idee en staat voor alle mannen en vrouwen die hun passie gevolgd hebben ondanks de risico's die dat met zich mee bracht. Het is een beetje een levensvisie of filosofie zo je wil. De mensen achter Mala Idea zoeken enkel de beste agave planten waar ze ook zijn en zien daarin een uitdaging. Anderen zouden dat een slecht idee vinden, net daarom volharden zij in hun inspanning om de juiste agave te scoren voor de mezcal. Men wil echt de rijpste en beste agave planten voor de mezcal kiezen, vaak wild en soms half gecultiveerd. Bij Mala Idea distilleert men mezcal zoals men dat deed 400 jaar geleden. De agave pinas (harten) worden geroosterd in aarde ovens en op het juiste moment weer eruit gehaald waarna ze geplet worden met een stenen wiel (tahona) wat aangedreven wordt door paarden. Hiernaar volgt er een fermentatie in open lucht en gebruikt men wilde gist om gedurende 90 tot 118 uur de vergisting op gang te brengen gevolgd door een drie dubbele distillatie in koperen pot stills. De mezcal die men bekomt is zijde zacht en fijn en getuigt van ware vakmanschap. Zo'n slecht idee blijkt Mala Idea uit Oaxaca dan toch weer niet. Try it out.
Land | Mexico |
---|---|
Soort | Mezcal |
Inhoud | 70 cl |
Smaak | Rijp & Rijk |
Schrijf uw eigen review