Bezig met laden...

Gin

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
 1. BUSS N°101 Blended Dry Gin
  BUSS N°101 Blended Dry Gin
  € 24,90
 2. Buss 509 Belgian Apple Gin 70 cl
  Buss 509 Belgian Apple Gin 70 cl
  € 41,75
 3. Buss N° 509 Master Cut Gin
  Buss N° 509 Master Cut Gin
  € 47,00
 4. Buss 509 Author Collection Gin Box
  Buss 509 Author Collection Gin Box
  € 43,80
 5. Buss N° 509 Pink Grapefruit Gin
  Buss N° 509 Pink Grapefruit Gin
  € 40,50
 6. Buss N° 509 Raspberry Gin
  Buss N° 509 Raspberry Gin
  € 40,50
per pagina
Gin heeft vaak als basis een graanbeslag, maar het kan perfect van druiven, aardappel of rijst gemaakt worden, zolang er maar 'jeneverbes' aan het aroma wordt toegevoegd en het alcoholpercentage minimaal 37,5% vol haalt. Doordat men jeneverbessen toevoegt, krijgt gin zijn typische smaak. Gin wordt net als whisky en wodka overal in de wereld gedistilleerd en door toevoeging van lokale ingrediënten krijgt men elke keer weer een andere, unieke smaak.
Heb jij als eens gin gedronken? Dan is de kans groot dat je dit in combinatie met tonic hebt gedaan. Gin is een alcoholische drank die zich namelijk bij uitstek leent voor cocktails en longdrinks zoals een gin tonic.

Wat voor drank is dit nu eigenlijk precies en waar vindt het zijn oorsprong? De antwoorden op deze en andere vragen over gin krijg je hier geserveerd.

Wat is gin?

Gin is een gedistilleerde drank die wordt gemaakt van neutrale (graan)alcohol, water en jeneverbessen. Daar kunnen naar smaak een aantal plantaardige ingrediënten (botanicals) aan worden toegevoegd. Kenmerkend voor deze sterke drank is dat het in Europa een minimum percentage alcohol van 37,5 procent moet bevatten, terwijl dat in de Verenigde Staten is vastgesteld op 40 procent.

Oorsprong van gin

Deze in Engeland ontwikkelde drank stamt af van de Nederlandse jenever. Daar werd al in de 17e eeuw begonnen met het maken van jenever dat werd gedistilleerd uit graan. Jenever dankte zijn naam aan de jeneverbessen die er aan werden toegevoegd. Toen Engelse soldaten de jenever ontdekten en het drankje mee naar huis namen, begon men deze 'ginnever' al snel te imiteren. Zo ontstond de alcoholische drank die tegenwoordig gewoon gin wordt genoemd.

Welke smaak heeft gin?

Hoewel dus meestal gedistilleerd uit graan (rijst of aardappel is ook mogelijk) is de jeneverbes het belangrijkste ingrediënt dat de smaak bepaalt. Daarnaast zorgen de toegevoegde 'botanicals' voor de accenten. Voeg je bijvoorbeeld koriander, kaneel of gember toe, dan zorgt dat voor een geheel eigen karakter. Gin is van zichzelf erg droog. Daarom wordt het meestal in combinatie met een andere drank gebruikt zoals bijvoorbeeld in een gin tonic.

Waarom gin kopen?

Het grote verschil met jenever is dat gin gemaakt wordt van drie soorten graan in plaats van één. Hierdoor heeft jenever meer een graansmaak. Het feit dat gin een neutralere smaak heeft, maakt het een ideaal drankje om in combinatie met een andere drank te drinken.

Dat gebeurt natuurlijk in de welbekende gin tonic, maar bijvoorbeeld ook in een Italiaanse Negroni dat gin combineert met Campari en rode vermouth.

Welke gin soorten zijn er?


- London Dry kun je beschouwen als de meest pure gin die zijn smaak volledig heeft te danken aan de jeneverbes.
- Distilled volgt hetzelfde distillatieproces als London Dry, maar verschilt doordat er aan het eind extra ingrediënten zoals sinaasappel, limoen of specerijen worden toegevoegd.  
- Compound: kenmerkend voor deze variant is dat er smaken aan worden toegevoegd, deze worden echter meestal niet gedistilleerd. Compound zie je onder meer terug bij huismerken. 
- Old Tom is veel zoeter van smaak. Dit komt omdat er suikers aan wordt toegevoegd. Old Tom is vooral geschikt voor cocktails.

Gin kopen bij Drankenwereld

Bij Drankenwereld vind je verschillende soorten gin terug in het assortiment, zoals de J.Rose London Dry of de Monkey 47 Distiller's Cut.

Het zijn slechts enkele voorbeelden uit het zeer diverse en smaakvolle aanbod dat ook veel exclusieve en zeldzame items herbergt. Kijk eens rustig rond en selecteer op smaak, soort of land van herkomst. Ook whisky, vodka, rum en andere sterke dranken zijn aanwezig in ons uitgebreide assortiment. Welke drank(en) je ook bestelt, Drankenwereld is de specialist op het gebied van alcoholische dranken.