Voor de Forest Dry Gin Summer wordt ditmaal het accent gelegd op de sappigste bloedsinaasappelen uit Sicilië, enorm aromatische bergamotbloesems van eigen kweek rondom de destilleerderij en de kruidigheid van verse gember. Per 1000 liter spirit gebruikt men 24 kg jeneverbessen en 24 soorten kruiden. In tegenstelling tot veel andere gins wordt voor het productieproces van Forest Dry gin geen aangekochte ethanol gebruikt maar wordt deze zelf gemaakt door viermaal te distilleren. Enkel de specerijen komen uit het buitenland, omdat deze hier niet groeien. Het fruit wordt zelf gekweekt of aangekocht bij Belgische bio-telers. Alle botanicals en fruitsoorten worden afzonderlijk gemacereerd of gedistilleerd voordat ze aan de gin worden toegevoegd. Na vermenging van de gin met de botanicals volgt een rustperiode waardoor de etherische oliën voldoende tijd krijgen om door te dringen. Forest gin kleurt troebel na toevoeging van tonic omdat de etherische oliën het moeilijk vinden om zich te binden aan de alcohol. Dit is volkomen normaal.
Land | Belgie |
---|---|
Merk | Forest |
Soort | Distilled Gin |
Inhoud | 50 cl |
Alcoholpercentage | 40% |
Smaak | Kruidig |