Blog

Bezig met laden...

Crossovers, de nieuwe trend?

Crossovers blijken een opkomende trend te blijven. Wat begon bij whisky en rum sprong al snel over naar gin. De snelheid waarmee dit gebeurt is typisch voor onze tijdgeest. Regelmatig passeren dranken de revue die hun ware aard na een andere vat rijping onderweg zijn kwijt geraakt. Grote merken zoals Glenfiddich en Glenmorangie experimenteren al jaren met crossovers en dit met wisselend resultaat. Daar waar men zich vroeger beperkte tot ex bourbon en sherry vaten worden nu steeds vaker andere vaten aangewend om een kortere finish op te geven. Hierdoor ontstaat weer een nieuwe spin-off van het gekende product wat de trouwe klant blijkt te smaken, of toch te kopen in ieder geval.

Elk merk wil blijven innoveren om de kritische consument te blijven verbazen die vaak door het enorme aanbod de bomen door het bos niet meer lijkt te zien. Enige merk dat hier stand houd als een rots in de branding is Hendrick’s gin, zij blijken wel immuun als gin marktleider. Elke gin die vandaag het licht ziet krijgt al gauw een Navy Strength naast zich waarna er nog aanpassingen gebeuren aan het originele recept en op de markt komen als een ‘nieuwe’ gin. Wij zien vooral bij gin drinkers snel een verzadiging van het product en een schijnbaar onstilbare honger naar iets nieuwe  gins

Natuurlijk volgen verzamelaars van een bepaald merk elke release op om de collectie volledig te kunnen houden (ook al gaat dat over crossovers) waardoor een groot deel van deze ‘limited releases’ ook vaak gesloten blijven. De producenten weten dit maar al te goed, al blijkt niet elk merk direct succes te oogsten met deze werkwijze. Te vaak gaat dit gepaard met een nieuw fancy label in een unieke fles die dan nog eens prachtig wordt gepresenteerd. Laten we niet vergeten dat het vooral om de inhoud gaat. Mooi voorbeeld is Highland Park dat reeds met succes verschillende limited releases heeft gebaard. Altijd mooi verpakt en in beperkte oplage die snel uitverkopen, waarna de prijzen op het internet snel exploderen. Elke release werd de verpakking belangrijker en steeg ook de prijs enorm die niet altijd de werkelijke inhoud rechtvaardigde met als gevolg dat mensen afhaken. Hoe limited is een release van 60.000 flessen natuurlijk ook?

Sobere flessen met een pover label en zonder verpakking verkopen gewoon moeilijker. Echte whisky liefhebbers/kenners die de drank drinken en er gelukkig ook van genieten weten al langer dat bij de onafhankelijk whisky bottelaars prachtige pareltjes schuilen en vaak aan acceptabele prijzen. Bij de gin drinkers is er een snelle verzadiging van het product dat de honger naar een nieuw genummerd en gelimiteerd product blijkt aan te wakkeren. Dit gaat helaas wel ten kosten van het originele product. Benieuwd hoe deze trend zich verder zet de komende tijd.

Welke Tonic Bij Gin?

Welke tonic moeten we bij deze gin serveren en welke botanicals moeten we toevoegen?

Te vaak krijgen wij dit soort vragen. Daarom even enkele dingen verduidelijken: niets moet en wie anders dan uzelf kan het beste bepalen wat voor u een fijne combinatie is. Vaak zien wij reviews van -al dan niet gesponsorde kenners-  waar oprechte objectiviteit ontbreekt. Smaak is iets persoonlijks en varieert van het moment van de dag, stemming, locatie, gezelschap en ga zo maar door. Een single malt whisky van een bepaald merk smaakt gewoon beter op de distilleerderij zelf. Een gin ’s morgens smaakt anders dan ’s avonds om over de combinatie met tonic nog te zwijgen. Door het overaanbod aan gin en tonic zijn de combinaties ontelbaar, waarbij branding en reviews het belangrijkste blijken te zijn geworden voor een goede verkoop. Vandaag een premium gin bestellen en vragen om een gewone Schweppes tonic en deze dan nog geserveerd te krijgen in een longdrinkglas met een schijfje citroen is vragen om instant zweepslagen. In het verleden werd Champagne geserveerd in een mooie coupe waarna het flûte glas er kwam om het koolzuurgas langer te behouden in de drank. Bij de Gin&Tonic trend kwam een groot Coppa glas vol met ijs en botanicals en werd het longdrinkglas bedankt voor de bewezen dienst. Een premium gin is een mooi product dat spreekt voor zich waarbij enkele botanicals voor het wauw effect kunnen zorgen. Belangrijk is dat het om de gin gaat waarbij de combinatie met de tonic voor een mooi geheel kan zorgen of dit nu contrasterend of harmonieus is. Toevoegen van jeneverbessen, kardemom pitten of roze peperbollen is vooral visueel leuk, maar het aroma zit binnenin en komt pas vrij bij het kneuzen van de schil. Citrus verstuivingen en bitters zijn leuk maar matige dosering is aanbevolen: meer kan altijd nog.

Wij verwachten niet dat komende jaren op de wijnkaart naast wit/rood en rosé straks ook blauwe wijn zal staan, maar het is er ondertussen wel in verschillende gedaantes. Diverse argumenten van voor- en tegenstanders kwamen via verschillende kanalen ons ter ore over de ‘blauwe wijn’. Weet dat er in de natuur blauwe kreeften bestaan blauwe kikkers, vlinders, vogels en vissen. Het argument dat dit dus niet natuurlijk mogelijk zou kunnen zijn illustreert vooral hoe velen het onbekende schuwen.

Welke combinatie men ook maakt in het G&T verhaal begint eigenlijk eerst met het luisteren naar de klant zelf, iets wat een echte mixoloog of top barman ook doet. Subtiel het smaakprofiel bepalen is een gave, een soort verleiden van de barman dat bepalend is voor de totaalbeleving. Plaats u aan de bar en vertel welke smaken u lekker vind en laat u eens verassen en ontdek nieuwe combinaties. Barmensen zijn onterecht vaak onder gerespecteerd, daar waar zij net de professionals zijn met contacten aan de bron. Onder het mom van iedereen zijn mening: blijf vooral trouw aan uw eigen smaakvoorkeur, experimenteer zoveel mogelijk in dit leven -mocht de behoefte er zijn- en laat u inspireren door vakmensen maar volg vooral uw eigen smaak. Alcohol may be man’s worst enemy, but they say always love your enemy. -Frank Sinatra

Cadeaubon, Geschenkbon, Geschenkvoucher, Alles Kan!

Op zoek naar een lekker en origineel cadeau maar weet u niet wat te kiezen? Dan hebben wij een gemakkelijke en lekkere oplossing die altijd in de smaak zal vallen. Misschien is het gemakkelijker om iemand een cadeaubon van Drankenwereld te schenken.Vanaf nu kan u bij Drankenwereld Gift Vouchers kopen aan het bedrag van 50€, 100€ of 200€. U kiest zelf hoe u betaald en voorziet de bon eventueel van een persoonlijke toets, wij zorgen voor de rest. De gelukkige ontvangt een unieke code en kan hiermee zijn eigen selectie maken. Wij zorgen voor de perfecte afhandeling van de cadeaubon.

cadeaus

Big Tom Tomatensap Assortiment

Big Tom is een stevig gekruide tomatensap met een zéér intense tomatensmaak, uiteraard. Het lekkere drankje onderscheidt zich van "gewone" tomatensap omdat het veel meer gekruid is, dit onder andere door de toevoeging van: ui, knoflook, koriander, komijn, cayennepeper, suiker, kruidnagel, tamarinde, fenegriek, kardemom, zout, peper, citroen, suiker, selderij, citroen, mosterd, vegetarische Worcestershire saus en piment. Natuurlijk ook subliem met een mescal, tequila of wodka zonder dat u verder moet bij kruiden. Bij Drankenwereld hebben wij momenteel in ons assortiment: Big Tom Tomatensap 25cl, Big Tom Tomatensap Blik 150 ml en last but not least: Big Tom Tomatensap 75cl.

"THE FLAVOUR THAT BRINGS YOU HOME"


big-tom-blog-drankenwereld

Update website Drankenwereld

Drankenwereld heeft een behoorlijke update gedaan aan de website. Niet alleen de lay-out van de website is verbeterd en dynamischer gemaakt maar de site is ook nog meer gepersonaliseerd. Velen zullen dit zelfs niet zichtbaar merken, maar het zal er alleen maar nog makkelijker en aangenamer op worden om online te shoppen op onze website! Drankenwereld staat graag garant voor een zéér persoonlijke en vriendelijke service zonder het oog op de professionaliteit te verliezen. Zo kan u onder andere, sinds kort online chatten met Drankenwereld om uw verzoeken en vragen nog sneller en directer te kunnen beantwoorden. Wij hopen dat u hier evenveel plezier aan beleeft als wij! Wij wensen iedereen een fijne vakantieperiode toe en een heerlijke zomer met lekkere drank en veel zon!


Facebook-Logo-250px drankenwereld

Openingsuren zomervakantie

Drankenwereld blijft gewoon open tijdens komende vakantiemaanden in de zomerperiode. De openingstijden blijven ongewijzigd. Wij wensen iedereen die op vakantie gaat een fijne tijd toe en wij hopen u gauw weer te mogen verwelkomen bij Drankenwereld.


bc9119bb4605609b6dd20ad86e7cd5ef

 

Pasion Blue Wine

Drankenwereld is weeral een mooi product rijker en wat euro's armer. Pasion Blue is een 100% Chardonnay wijn die zijn naam te danken heeft aan het natuurlijke enzym Anthocyaan dat men uit de schil van de blauwe Chardonnay druif haalt. Het gaat hier om een fruitige, half zoete wijn waar men meteen zwoele tropische hinten van mango, perzik en appel in herkent. De wijn is een absolute eyecatcher en origineler kan het haast niet wat ons betreft voor deze zomer! Pasion Blue wine is afkomstig uit het Spaanse Castilla y Leon en wordt vanaf vandaag verkocht bij Drankenwereld.


DRINK TO IMPRESS!


blue wine drankenwereld


Studer Saint Moritz Limited Golden Snow Edition finally arrived!

Het heeft even geduurd voordat dit zéér gelimiteerd prachtexemplaar ons heeft bereikt. Maar eindelijk is het zover! De éénmalige release van Studer Saint Moritz Limited Golden Snow Edition gin is nu bij Drankenwereld online of in onze winkel te verkrijgen. Wat de gin nu net zo speciaal maakt, buiten het feit dat het om een éénmalige beperkte oplage gaat, is dat men de Studerfles met 22 ct goudvlokken heeft afgevuld. De Studer Saint Moritz Limited Golden Snow Edition zal ook niet meer geproduceerd worden onder deze naam, dat maakt dit topproduct zo uniek. De fles met koker is een absolute eyecatcher en is eigenlijk te mooi om open te doen! In België zijn er slechts 30 van op de markt gebracht waarvan wij er een aantal wisten te bemachtigen. Wacht niet langer en bestel NU, op is op!


 

 

Sinners Gin aan maar liefst 69°!

Sinners Gin 69° is een absolute primeur wereldwijd! De release voor deze unieke, lekkere en vooral zéér exclusieve krachtpatser staat gepland vanaf 04/07. Maar omdat de Drank Goden ons goed gezind zijn, kan u hem reeds in pre-sale enkel en alleen bij Drankenwereld bestellen. Sinners 69 is niet alleen anders dan zijn voorganger Sinners Gin vanwege zijn hoger alcohalgehalte, maar ook het aroma is nog intenser en unieker! Het is een Belgische pure London Dry gin en combineert alle mogelijke smaken die in de meeste gins terug te vinden zijn en heeft hierdoor een onmiskenbaar eigen aroma. Een subtiele zoete floraliteit, gedragen door een deftige kruidigheid met een nauwkeurig gedoseerde citrus toets die zorgt voor het frisse en bittere effect in de mond. De afdronk is opmerkelijk intens en blijft lang hangen.

Let op, weg is weg en op is op! Het gaat hier om een zéér gelimiteerde oplage van een symbolische 69 flessen waarvan er al tien tallen verkocht zijn. Snel zijn is de boodschap! Pre-order via link: Sinners 69

Warning: Wees voorzichtig met doseren gezien zijn pittige karakter van 69°, 2 cl volstaat al voor een perfecte Gin & Tonic!


dont-drink-drive drankenwereld

 

Vermouth, de nieuwe zomer trend

Vermouth is een geconcentreerde versterkte wijn, meestal met een alcoholgehalte rond 15%, die op smaak gebracht wordt door het toevoegen van verschillende aroma's en kruiden. Men kan genieten van vermouth met wat ijsblokjes maar het is ook perfect te combineren als cocktail. Dit lekkere drankje kan als aperitief genuttigd worden maar even goed als digestief. De meeste vermouths worden in Italië geproduceerd, de meest bekende is: Martini. Vermouth heeft een lagere prijsklasse dan zijn collega trendsetter Gin, dit mede door het lagere alcoholgehalte. Het is leuk om eens af te wisselen met een gin tonic en eens iets anders uit te proberen. Perfect serve: ijsblokjes, een kwartje citrus of sinaasappel en eventueel leuk om als extra flavour wat tonic erbij te doen.  Let the summer begin!

Petroni Vermu (2)Vermouth ForestAntica Formula (4)Vermout Del professore Classico (6)Vermouth Del Professore Rosso (2)Ferdinand's Vermouth (2)Bordiga rosaMancino Vermouth Chinato (3)