Calle 23 wordt gemaakt van 100% blauwe agave in de streek ‘Los Altos de Jalisco’, het Highland gedeelte tussen Tepatitlan en Arandas in Mexico. Deze regio kent een zonnige periodes, gevolgd door stevige regen momenten. Dankzij een vruchtbare bodem vol mineralen ontwikkelen de agave planten zich in 7 a 9 jaren tot prachtige volwassen planten. Enkel het hart van de agave plant (de Piña) wordt na zwaar handenarbeid gebruikt voor de tequila productie. De Piña wordt in stukken versneden en in stalen ovens (autoclaves) 15 uur gekookt waarbij de suikers vrijkomen die nadien natuurlijk fermenteren. Na de fermentatie volgen twee langzame distillaties in pot stils waarna het alcoholgehalte schommelt om en bij de 52% alcohol. Dit lengt men met lokaal bron water aan tot 40% alcohol alvorens de blanco te bottelen. De Smaak is zoals een echte tequila hoort te zijn, zuiver en smaakvol met een pittige afdronk. Super kwaliteit/prijsverhouding! No contigo no, pero con Calle 23 con mucho gusto.
Land | Mexico |
---|---|
Soort | Tequila |
Inhoud | 50 cl |
Alcoholpercentage | 40% |