Calle 23 Añejo wordt gemaakt van 100% blauwe agave. De Añejo tequila ondergaat een rijping in Amerikaanse Whiskey vaten voor een periode van 16 maanden. De smaak is zacht en rijp met een aangename afdronk.
De productie van Calle 23 is gelegen in de streek ‘Los Altos de Jalisco’, het Highland gedeelte tussen Tepatitlan en Arandas in Mexico. Deze regio kent een zonnige periodes, gevolgd door stevige regen momenten. Dankzij een vruchtbare bodem vol mineralen ontwikkelen de agave planten zich in 7 a 9 jaren tot prachtige volwassen planten. Enkel het hart van de agave plant (de Piña) wordt na zwaar handenarbeid gebruikt voor de tequila productie. De Piña wordt in stukken versneden en in stalen ovens (autoclaves) 15 uur gekookt waarbij de suikers vrijkomen die nadien natuurlijk fermenteren. Na de fermentatie volgen twee langzame distillaties in pot stils waarna het alcoholgehalte schommelt om en bij de 52% alcohol. Dit lengt men aan met lokaal bron water om het tot de gewenste sterkte van 40% te brengen. Tequila makes us smarter. So, drink smart.
Land | Mexico |
---|---|
Soort | Tequila |
Inhoud | 70 cl |
Alcoholpercentage | 40% |