• gratis verzending vanaf €100,- *
  • meest unieke assortiment
  • snelle verzending
  • drankenkennis
 

Sinners Korsakov Gin

Sinners Korsakov Gin

De Korsakov van Sinners is zoveel meer dan een gin alleen. Het is een statement. Hoger in ABV (alcohol by volume) is onmogelijk. De Master Distiller van Drankenwereld laat na drie distillaties de gin enige tijd rusten zodat smaken zich kunnen settelen waarna de Sinners Korsakov integraal gebotteld en verzegeld wordt.

Sergej Korsakov was een Russische neuropsychiater (1854-1900) die in 1875 afstudeerde aan de universiteit van Moskou. Tijdens zijn werk in een psychiatrisch ziekenhuis promoveerde hij in op het proefschrift 'Paralysis alcoholica'. Uiteindelijk werd hij hoofd van een nieuwe psychiatrische universiteitskliniek waar hij bovendien ook jaren doceerde. Het Korsakov syndroom is een aandoening die het gevolg is van ernstig vitamine B1 (thiamine) tekort. Korsakov treedt voornamelijk op bij ernstige alcoholverslaving omdat de problematische alcoholist doorgaans slecht eet en een verhoogde vitamine behoefte heeft.

De Sinners Korsakov gin zal in een beperkte oplage worden gelanceerd van slechts 80 flessen. Gezien het alcoholgehalte van 83%ABV hebt u eigenlijk 1 liter gin. U kan dus perfect een halve maat nemen qua dosering, dan nog zal u een perfecte Gin en Tonic kunnen serveren. Door de drie dubbele distillatie op gecontroleerde temperatuur ontstaat een prachtige spirit die zijdezacht en intens is. Puur en zuiver, zo hoort een gin gewoon te zijn. Deze Sinners is werkelijk de kers op de taart, gekker kunnen we gewoon niet gaan. Drankenwereld schenkt 10% van de verkoop van de Siners Korsakov aan de psychiatrische kinder ziekenhuisafdeling. U steunt een prachtige organisatie die zich inzet voor kinderen die het nodig hebben.

Sinners Korsakov is niet geproduceerd om puur te drinken, dan wel om gedoseerd aan te lengen met een fijne premium tonic zonder enige botanical's erbij te gaan voegen. Laat eens enkele druppels op uw tong vallen en ervaar de sensatie van 83% zuivere alcohol in uw mond.


Gin Tonic

Iordanov Vodka

Iordanov Vodka

Only for winners