• gratis verzending vanaf €100,- *
  • meest unieke assortiment
  • snelle verzending
  • drankenkennis
 

Seedlip Garden & Spice non-alcoholic spirits?

Seedlip Garden & Spice: The world’s first distilled non‑alcoholic spirits

Seedlip profileert zichzelf als de eerste alcoholvrije spirit ter wereld wat direct een 'contradictio in terminis' van formaat is. Een spirit bevat namelijk alcohol en net dat is hier onttrokken. Alcoholvrije gin denk de lading ook niet en kruidenwater of gearomatiseerd water zou te oneerbiedig zijn. Het is een smaakrijke & gekruide frisse non-alcoholische drank uit Londen, geïnspireerd op een boek uit 1651: The Art of Distillation en wil naar eigen zeggen een antwoordt bieden op de quote 'What to drink when you're not drinking'...

Creatief brein is Ben Branson die met apothekers achtergrond begon te distilleren in een koperen ketel met verse kruiden uit zijn omgeving. Momenteel bestaan er twee varianten: Seedlip Garden 108 & Seedlip Spice 94. etiketten van de flessen zijn samengesteld met de gebruikte ingrediënten en lijken een wolf en een paard voor te stellen. De Spice 94 is opvallend pittig te noemen dankzij de gebruikte all spice kruiden. De 94 is een verwijzing naar het jaar 1494 toen Christopher Columbus in Jamaica de All Spice bessen ontdekte. De Garden 108 versie valt op door frisse lente aroma's van verse erwtjes en verkwikkende munt. De 108 is een knipoog naar het aantal dagen dat de erwtjes nodig hebben om volgroeid te zijn in de tuinen voordat ze handmatig geplukt kunnen worden.

Seedlip maakt originele en alcoholvrije combinaties mogelijk zonder dat daar suikers en zuren voor nodig zijn en net dat maakt de drank uniek in zijn tot op heden nog onbestaande soort, Seedlip is namelijk suikervrij, calorie arm en allergeen vrij. De zuivere aroma's geven in combinatie met de gepaste frisdrank een originele smaak die opvallend fijn smaken en aanvoelen in de mond. De Seedlip Garden geeft in combinatie met de Indian Tonic & Fever Tree elderflower een prachtige non alcoholische mixer, afwerking met verse erwtjes. Seedlip Spice geeft een leuke drank met Indian tonic afgewerkt met een zeste van grapefruit.

Verras uw gezelschap eens met een nuchtere insteek en serveer een Seedlip. Zowel puur met ijs en garnituur als in de mix zeer aangename mogelijkheden, iets wat we bij Drankenwereld alleen maar toejuichen.


Gin Tonic

Iordanov Vodka

Iordanov Vodka

Only for winners