• gratis verzending vanaf €100,- *
  • meest unieke assortiment
  • snelle verzending
  • drankenkennis
 

Oranje Boven!

Dat België toonaangevend is in de Dr@nkenwereld moge duidelijk wezen. Na Wasabi gin, Oester gin, Lobster gin, Asperge gin en Vlees gin krijgen we nu pompoen gin met een subtiele verwijzing naar Princes Maxima.

De culinaire 'Belgen' Dirk Ver Heyen en Jess Van Weert gingen samen met Sterk Stokers aan tafel zitten met als uitgangspunt: een gin op basis van pompoen/pompoenpitten. Het resultaat kan u nu reeds bestellen bij Drankenwereld en weldra ook proeven na de officiële lancering. Naast de obligate jeneverbes koos men verder voor sinaasappel, gember en yuzu hetgeen een frisheid veroorzaakt om u tegen te zeggen.

Afgaand om de botanical selectie voor XM gin zal het vooral de yuzu zijn die voor het eigen karakter zal zorgen. Yuzu is een kleine citrus vrucht uit het Oosten. Het is een kruising  of hybride zo je wil met een zeer eigen frisheid. Yuzu lijkt op een citroen in slechte conditie, maar eens je het vruchtsap proeft sta je perpelx. XM-gin beloofd een oranje festijn te worden en kleurt goud kleurt in het glas na toevoeging van een tonic.

XM-gin dankt de naam aan de 'Cucurbita Maxima' een reuzepompoen uit de komkommerfamillie. De pompoen is opvallend rond en leent zich opvallend gemakkelijk voor culinaire toepassingen. Het vruchtvlees is niet echt vezelrijk waardoor het vrij snel en gemakkelijk uiteenvalt. Wij kijken zeer uit naar deze Nederlands getinte gin!


Gin Tonic

Iordanov Vodka

Iordanov Vodka

Only for winners