• gratis verzending vanaf €100,- *
  • meest unieke assortiment
  • snelle verzending
  • drankenkennis
 

Whisky, Rum, Gin or Vodka?

Whisky, Gin, Rum or Vodka? Eventually quality will remain!

Wat uw favoriete drank ook mag zijn, zo nu en dan eens open staan voor iets nieuws kan zeker geen kwaad, integendeel het verrijkt uw smaken pallet. Ruim 5 jaar is gin de populairste drank in Vlaanderen met daarbij een passende tonic en botanicals. Overal duiken gin kaarten en gin festivals op waarop elke keer weer nieuws gin soorten worden gelanceerd, er lijkt geen einde aan te komen.

Wat veel mensen eigenlijk niet weten is dat gin eigenlijk een verrijkte jenever is en soms een verrijkte vodka afhankelijk van de begin situatie. Gin heeft veel mensen opnieuw sterke dranken weten leren appreciëren op een manier die ze nooit eerder kenden. Verschillende cocktailbars creëren gelukkig ook prachtige cocktails op basis van tequila, mescal of rum. Vaak vormen zuren en bitters  een fijn tegengewicht voor de zoete tonen en zorgen ze voor een fijne complexiteit en diepgang in de drankjes.

De purist die zweert bij zijn glas single malt whisky of rum heeft groot gelijk, uiteindelijk is dat de meest zuivere en intense manier om van een spirit te genieten: gewoon puur zonder ijs. Zelfs wanneer er enkel druppels helder water worden toegevoegd 'om het karakter open te breken' geniet u nog van een zuiver terroir product. Deze manier van genieten vereist een rust moment, een fase van intiem genieten, want vakmanschap drink je met echte vrienden of familie. De verschillende geur facetten die zich openbaren naarmate het glas leeg geraakt zijn moeilijk neer te schrijven en zouden teveel tekst in beslag nemen. Hoe de aroma's zich vrijgeven bij oxidatie is een prachtig schouwspel, de verschillen hierin ontdekken vraagt enig geduld maar de beloning is goddelijk.

Of u nu feestelijk een avond begint met fijne bubbles of u waagt zich aan een cocktail dat is aan u, weet dat u bij dat laatste absoluut de juiste hoeveelheden hanteert en onthoud dat eenvoud siert. Serveer uw drank op de juiste temperatuur in een passend glas en geniet van uw gezelschap, Proost.


Gin Tonic

Iordanov Vodka

Iordanov Vodka