• gratis verzending vanaf €100,- *
  • meest unieke assortiment
  • snelle verzending
  • drankenkennis
 

Gin Rum Whisky of Vermouth?

Wie zal of kan zeggen of het nu gin, rum of whisky wordt?

Wat brengt 2017 ons op het gebied van sterke dranken? Een vraag die ook ons bezig houd. Laat ons in de eerste plaats hopen dat de Belgische regering de buiten proportionele accijnsverhoging weer corrigeert zoals dat in een verenigt Europa zonder grenzen zou moeten zijn. Alcohol wordt vandaag de dag iets te vaak in een negatief daglicht gezet en dat is jammer. Mits discipline en logisch verstand slaagt de meerderheid hier gelukkig wel in. Wij wensen u alvast een gezond en fijn nieuw jaar toe.

Gin blijft immens populair, zoveel staat vast. Na meer dan 4 jaar komen er nog wekelijks nieuwe gins en dus ook gin & tonic recepten bij uit zowel binnen als buitenland waardoor de combinatie met de vele tonic soorten oneindig is. Veel andere gekende dranken zien de verkoop terug vallen en profileren zich met een tonic combinatie of werken af met botanicals. Wij zien Campari, Martini, wodka en tequila gecombineerd worden met tonic en zelfs Champagne met ijsblokken en of komkommer?  Onze ervaring leert ons dat op het einde de smaak zal bepalen wie wat zal blijven drinken. Drankenwereld zal in de toekomst verschillende dranken aanbieden in kleinere staalflesjes zodat u eerst kan proberen of de smaak u ligt. U kan altijd komen proeven in onze winkel en u laten adviseren over nieuwe lekkere combinaties. Wij voorzien nog enkele leuke nieuwigheden naar de zomer toe, hou de site zeker in de gaten. Rum is aan een flinke opmars bezig en verovert duidelijk meer en meer harten.

Er zal niet snel een andere drank in staat zijn wat gin heeft veroorzaakt in de wereld van de spirits. Vermouth kent een waaier aan diversiteit met een groot verschil in smaken gaande van droog en bitter naar kruidig en zoet. Onterecht blijft vermouth iets te veel verbonden met de zomer en blokjes ijs en citrus partjes. Als basis kan een mooie vermouth een prachtige kern vormen voor een originele cocktail. Tequila blijft onterecht geassocieerd met gruwelijke katers omdat de meeste mensen na al wat gedronken te hebben zich laten overhalen om enkele shots achterover te slaan met alle gevolgen. Mezcal blijft een ongekende voor het brede publiek al zijn de smaken hier onbeschrijfelijk complex en veelzijdig. De combinatie met citrus zuren en frisse tuinkruiden is gewoon mindblowing.

Als er één drank een trouwe fan base heeft is het wel whisky met zijn vele afsplitsingen. Naast het feit dat gesloten distilleerderijen een goede investering blijven wordt er momenteel overal ter wereld -door de stijgende behoefte- ook steeds meer whisky gedistilleerd. Elke her- openbare distilleerderij wordt ook weer heropgestart in Schotland. Wij zagen veel gekende whisky producenten over gaan tot de snelle productie van gin en wodka maar zien dat er gelukkig ook aan de toekomst wordt gedacht. Wij merken dat er een kentering bezig is waarbij verschillende producenten steeds weer meer spirits weg leggen op vaten om deze na enkele jaren pas te vrij te geven en juichen dit initiatief alleen maar toe. Vooral in het koude Europa kunnen spirits relatief lang verouderen zonder dat het Angel’s share de spuigaten uit loopt en dat heeft zo zijn voor- maar ook nadelen.

De combinaties met verschillende houtvaten blijft in Schotland populair en blijkt ook aan te slaan bij een jeugdig publiek dat tevens valt voor een mooie verpakking met een leuk verhaal erbij. Deze jeugdige whisky’s worden soms iets te gemanipuleerd om ouder over te komen dan ze werkelijk. De steeds kritischer wordende consument blijft opzoek naar nieuwe smaken aan een betaalbare prijs, of het moet een beperkte oplage zijn. De trend van ‘limited edition’ en genummerde flessen blijft hier behouden en speelt in op het collectors gehalte. Daar waar het de gekende onafhankelijke bottelaars zijn die nog betaalbare prachtige vaten kunnen bottelen is ook de verpakking en uitvoering van het label ook voor hen steeds belangrijker geworden. Voor de komende jaren zien wij nog heel veel varianten op alle gebieden eraan komen. Het zal de smaak van de klant zijn die uiteindelijk bepaald wat blijft en wat een succes wordt en blijft. In the end Quality will prevail


Gin Tonic

Iordanov Vodka

Iordanov Vodka

Only for winners