• gratis verzending vanaf €100,- *
  • meest unieke assortiment
  • snelle verzending
  • drankenkennis
 

Cocktail recepten

Cocktail recepten om gemakkelijk zelf te maken

Een cocktail is een mix van verschillende dranken met en zonder alcohol. Gebruikt men enkel niet-alcoholische dranken spreken we van een Mocktail. Zoals met koken is het ook bij het mixen van dranken zo dat 'eenvoud siert'. Werk met goede dranken en verse producten, doseer altijd zorgvuldig de hoeveelheden en presenteer origineel.

Cocktails hebben altijd al bestaan en winnen de laatste jaren fel aan populariteit. Verschillende prachtige cocktailbars verwierven al internationale erkenning. Alcoholmerken organiseren verschillende wedstrijden en naast alle mogelijke combinaties en creaties is dit ook een prachtige manier van branding voor het merk doordat veel bloggers erover berichten en de verschillende media het opnemen. De constante variatie aan dranken zorgt voor oneindig veel nieuwe cocktail mogelijkheden. Gordons gin bracht recent nog een zoetere variant op de markt op basis van rood fruit naast de komkommer versie die al bestond. Het is duidelijk dat elk merk zichzelf moet blijven bewijzen door innoverende geschenkverpakkingen, smaakvarianten, limited editions en dergelijke.

Cocktail recepten kan je indelen in verschillende categorieën: naar complexiteit, bereidingswijze, hoeveelheid/drinkwijze of gebruikte dranken. Het belangrijkste is en blijft dat de mixoloog (cocktailmaker) vooral luistert naar het smaakprofiel van de gast zodat je kunt personaliseren qua smaakverwachting. Soms is het fijn om mensen juist te iets te serveren wat ze niet kennen zodat ze nieuwe dingen proeven en eigenlijk enkel een oordeel kunnen vellen over de samenhang van smaken.

Om te beginnen: iedereen kan cocktails maken! Zorg voor alle ingrediënten, werk met verse producten, gebruik kwalitatief ijs (hoe helderder, hoe beter), doseer de hoeveelheden, werk snel en efficiënt en don't do overkill qua garnituur. Presentatie is zeker belangrijk en verdiend de nodige aandacht. De recepten voor Gin&Tonic hebben we eerder al besproken, we maken nu een beknopte selectie uit de duizenden cocktails:

  • Dark'n Stromy: Vul een longdrink glas met ijsblokjes en giet er 5 cl bruine rum over en vul af met gemberbier en garneer met een partje limoen
  • Daiquiri: pers anderhalve limoen in voorbereiding. Vul een blender met ijs en giet daar vervolgens 5 cl witte rum, het limoensap en 1 cl suikersiroop bij. Mix kort en krachtig en serveer direct. Daiquiri dankt de naam naar het gelijknamige Cubaanse dorp en zou door een Amerikaan zijn bedacht die zonder whisky zat.
  • Caipirinha komt uit Brazillië en dankt de naam naar Caipira, een term voor plattelandsbewoners. Snij een limoen in 4 partjes en doe die in een stevig shortdrinkglas. Strooi 2 barlepels rietsuiker in het glas en pers met een mudler en voeg 5 cl cachaca en vul het glas aan met crushed ice en garneer met limoen
  • Cosmopolitan: Koel een shaker met ijs en giet smeltwater af. Neem 1/3 vodka, 1/3 cointreau of triple sec en nog eens 1/3 cranberry sap en shake kort en steig met ijs in de shaker en serveer.
  • Margarita: Givreer een glas met een randje zout (draai het glas ondersteboven tegen citroen en dan zachtjes in zout duwen). Neem 35 ml tequila, 20 ml cointreau en 15 ml limoen of citroensap in een gekoelde shaker met ijsblokken en schud stevig.  Serveer direct en geniet.
  • Paloma: Neem een gekoelde shaker met ijsblokken en voeg volgende toe: 45 ml mezcal, 120 ml grapefruit sap en 15 ml limoensap. Schud goed, garneer en serveer in een elegant glas

Crystal Head Rolling Stone Vodka

Crystal Head Rolling Stone Vodka

Unlearn tasteless. Relearn taste.

Iordanov Vodka

Iordanov Vodka

Only for winners