• gratis verzending vanaf €100,- *
  • meest unieke assortiment
  • snelle verzending
  • drankenkennis
 

Age is just a matter of time...

Age is just a matter of time, isn't it?

De prijzen voor whisky's ouder dan 25 jaar of met jaarvermeldingen uit de jaren '80 of ouder blijven in een ogenschijnlijk ontembaar tempo stijgen. Natuurlijk hebben oudere flessen een zekere nostalgische waarde en koppelen mensen een herinnering aan een bepaald jaartal. Neem daarbij dat de de wereldwijde vraag naar dit soort flessen ook groeit en er gewoon een schaarste is.

Bijna elke whisky distilleerderij produceert naast single malt whisky met al dan niet een leeftijdvermelding of jaartal ook verschillende No Age Statement (NAS) whisky's. Vaak krijgen deze whisky's mooie verpakkingen met nieuwe namen of worden ze in liter variant 'exclusief' aangeboden via de Duty Free verkooppunten.  Gezien de wettelijke bepalingen veel ruimte laten voor vrije interpretatie zal het uiteindelijk de consument zijn die de toon zal aangeven.

Er zullen altijd voor en tegenstanders blijven bestaan voor NAS whisky. Het is duidelijk dat zij steeds meer de toon zullen aangeven waar we met single malt whisky naar toe evolueren. Ook andere sterke draken zoals Cognac, rum en zelfs tequila veranderen constant en ontlenen diverse technieken om smaken te beïnvloeden. De mogelijkheden zijn oneindig en de resultaten zijn vaak ook ongelooflijk mooi en vooral lekker. Benieuwd welke experimenten men nog zal ondernemen, vast staat dat de creativiteit grotendeels alles zal bepalen.

De liefhebber van spirits zal nog veel kunnen genieten en dat is maar goed ook.


Gin Tonic

Iordanov Vodka

Iordanov Vodka

Only for winners